Хмельницьке ДБР виявило схему нелегального перетину кордону чоловіками призовного віку



Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією викрили співробітницю Чернівецької митниці, яка спробувала організувати сталу схему нелегального переміщення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Їй та одному зі спільників повідомлено про підозри.

Жінка ретельно підшуковувала зацікавлених у незаконному виїзді з країни. Надалі вона направляла чоловіків до осіб, які уже безпосередньо переправляли їх до Румунії поза митним та прикордонним контролем.

Вартість «послуги» складала до 5 тисяч євро в еквіваленті з людини. Зловмисники брали кошти частинами, як у валюті, так і у гривнях. Схема оплати теж була «клієнтоорієнтовною»: готівкою, банківською валютою чи передача грошей через третіх осіб.

26 жовтня спільника працівниці митниці, 57-річного чоловіка, було затримано правоохоронцями під час спроби переправлення «клієнта» через кордон. Наступного дня йому та посадовиці було повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення чиновниці від посади.

Досудове розслідування триває. ДБР встановлює усіх можливих учасників схеми та здійснює збір доказів щодо інших епізодів.

Спільники підозрюються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також у сприянні у незаконному переправленні через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо: Заступниця директора ліцею виправдовувала путіна — Хмельницьке ДБР (ВІДЕО)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 9 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW