В Мукачеві судили провайдера, який крав номери і розсилав спам



Днями у Мукачівському міськрайонному суді відбувся розгляд справи щодо втручання співвласника одного місцевого провайдера у діяльність іншого.

Отримавши доступ до інформаційної системи, що містила конфіденційну інформацію, представник іншого провайдера систематично використовував мобільні номери для розсилки інформаційного спаму, з метою отримання конкурентних переваг та схилення до бойкоту іншого провайдера.

Тоді було відкрите кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 361 ККУ, тобто несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку.

За даними слідства, під час санкціонованого обшуку, який проводився 15 лютого в офісі ТОВ “СТАРТЕЛЕКОМ ПЛЮС», у приміщенні знаходився співвласник компанії, на комп’ютері якого в момент обшуку була відкрита база номерів та сервіс розсилки повідомлень TurboSMS, через який, вочевидь, і здійснювалась розсилка спаму.

Під час обшуку було вилучено обладнання, на якому містилась конфіденційна інформація, прямі докази та сліди втручання в інформаційну систему іншого провайдера.

Так, згідно рішення суду, представник згаданого провайдера отримав 3 роки умовного строку. Свою вину він визнав аби пом'якшити покарання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW