Інститут вивчення війни: Путін не зацікавлений у переговорах з Україною



Інститут вивчення війни: Путін не зацікавлений у переговорах з Україною, фото-1

Путін не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною і все ще має максималістські цілі, продовжуючи війну – про це свідчить риторика російського президента, пише Американський інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 26 жовтня.

У цей день, зустрічаючись з керівниками силових структур і спецслужб країн СНД, Путін заявив, що Україна “втратила суверенітет” і що США “використовують її як таран” проти РФ, російсько-білоруський держави, ОДКБ і СНД.

Спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін розширив цей наратив, заявивши 26 жовтня, що «Україна втратила здатність існувати як держава», «окупована НАТО» і «перетворилася на колонію Сполучених Штатів». Такі виступи несумісні з рівноправними переговорами про припинення вогню, не кажучи вже про врегулювання конфлікту, відзначають аналітики ISW. На їхню думку, Кремль як і раніше прагне військової перемоги в Україні та зміни режиму в Києві на проросійський.

Водночас російська влада надіслала Києву «сигнали» про можливе «наведення мостів» і «розблокування відносин» на тлі широкомасштабного збройного вторгнення в Україну, яке триває вже понад 8 місяців.

Про це 26 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з президентом африканської держави Гвінея-Бісау Умаром Сіссу Ембало поширеної у соціальних мережах.

25 жовтня в Москві президент Гвінеї-Бісау провів переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. За словами Зеленського, російська влада давала йому сигнали для влади України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW