СБУ працює у найгарячіших точках війни: від Зміїного до Сєвєродонецька – очільник Служби Василь Малюк



Упродовж повномасштабної війни з рф СБУ працює у найгарячіших точках. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів в.о. Голови СБУ Василь Малюк.

«СБУ виконує різні задачі: оперативно-бойові, контррозвідувальні, контрдиверсійні, антитерористичні. Участь у гарячих точках, від острова Зміїний до Сєверодонецька – всюди є наші фахівці. Це топові військовики, ті, хто виконує найскладніші завдання», – наголосив Василь Малюк.

Він розповів, як переформатувалися контррозвідка та військова контррозвідка, щоб максимально ефективно виконувати бойові завдання і на лінії фронту, і на деокупованих територіях, і в тилу.

«Візьміть навіть останні результати – резонансні спецоперації СБУ, протидія спецслужбам рф і викриття агентурних мереж, розслідування воєнних злочинів, затримання колаборантів, повернення додому наших захисників і обмін Медведчука на азовців. Це все внесок СБУ в Перемогу», - зазначив Василь Малюк.

Він додав, що 80% всього, що робить Служба, залишається за ширмою грифу «таємно» і «цілком таємно». Але за час війни у особового складу СБУ вже є понад 200 державних нагород є – «За мужність», «Богдана Хмельницького», три «Героя України»».

Відповідаючи на питання, де сам Василь Малюк зустрів початок війни, очільник СБУ розповів, як у перші дні вторгнення рф разом з колегами з Нацгвардії та ГУР МОУ виїхав назустріч ворогу в Гостомельському напрямку.

«Займалися різними речами – фугасили дороги, підступи до Києва. Головною задачею було перерізати ворогу логістику на підступах до Києва, на Чорнобильському напрямку. Для цього ми швидко створили підрозділ у лавах СБУ, до нього було доєднано агентурні сили з числа небайдужих співгромадян. Знищили пункт тилового управління ворога, і ще багато чого було зроблено. Але, на жаль, там були і наші перші втрати», - додав Василь Малюк.

Згодом він організовував виконання оперативно-бойових задач на донецькому, луганському і херсонському напрямках.

«Також ми одразу налагодили ефективну взаємодію із ЗСУ, що зараз приносить потужні результати – ворог відчуває їх щодня, коли підраховує кількість знищеного особового складу і техніки. Разом зі Збройними силами України ми проводимо успішні та багатоходові операції. Принагідно дякую нашим побратимам за співпрацю», - підкреслив Василь Малюк.

Джерело: Управління СБ України в Житомирській області

СБУ працює у найгарячіших точках війни: від Зміїного до Сєвєродонецька – очільник Служби Василь Малюк, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW