"Шаленство стихії проявиться вже скоро, неймовірний снігопад накриє Україну": синоптики попередили про холодну погоду



У листопаді зазвичай очікується приплив холодних арктичних мас повітря. У порівнянні із жовтнем середньомісячна температура повітря знижується на 6º і становить близько 2º тепла.

Як інформує "НЧ", за даними Українського гідрометцентру та світових центрів середньомісячна температура повітря у листопаді 2022 року очікується 3,1º, що вище за середні багаторічні значення.

Як інформує "УНІАН", за словами народного синоптика Володимира Деркача, листопад-2022 можна назвати репетицією зими.

Погода на листопад / фото ua.depositphotos.com

Погода на листопад / фото ua.depositphotos.com

Кінець жовтня в Україні буде прохолодним, а у листопаді очікується справжня репетиція зими.

Такий прогноз озвучив народний синоптик Володимир Деркач.

За його даними, наприкінці жовтня Україна не зігріється - на всю останню декаду буде лише два-три теплі дні.

На початку листопада на українців чекає більш-менш комфортна температура та кілька справді теплих днів, каже народний синоптик.

"У першій декаді останній осінній місяць покаже плавний перехід від "зрілої" осені до пізньої.

Десь із середини цього періоду прийде похолодання, почнуться дощі, іноді з переходом у мокрий сніг, температура знизиться - особливо вночі.

Вона продовжить знижуватись і на початку другої декади листопада. Погода ніби проведе репетицію холодів, попереджаючи, що зима не за горами", - спрогнозував Володимир Деркач.

За його прогнозом, у середині листопада до України повернеться тепло, проте ненадовго. В останні десять днів листопада знову прийде похолодання.

"Спочатку ми відчуємо його (похолодання) вночі, а за день-два вже й вдень. На Волині можливі морози, у деяких регіонах вони будуть сильнішими, після чого опади посиляться.

В основному слід чекати сніг або мокрий сніг, це залежить від області. У будь-якому випадку дощів очікується набагато менше. Тож листопад у перспективі можна назвати репетицією зими", - каже народний синоптик.

За його даними, така ж погода утримається і на початку грудня.

За словами Народного синоптика Станіслава Щедріна, в Україні найближчими днями очікується потепління, проте не обійдеться без дощів.

"З 25 жовтня та орієнтовно до 4-6 листопада в Україні знов очікується відносно сильне потепління до +14...+19", - спрогнозував він.

Проте, за словами Щедріна, декілька наступних днів у більшості областей дощитиме. Після цього очікується різке похололодання, знов задощить та засніжить.

Листопад – найпохмуріший місяць року. Дуже часто хмари звисають аж до землі, часто буває мряка, затяжні дощі, а під кінець місяця – дощ зі снігом.

Бувають хуртовини, ожеледь, налипання мокрого снігу. Нерідко у другій половині місяця утворюється сніговий покрив, а в окремі роки він навіть сталий.

Кількість опадів у листопаді дорівнює 46 мм. Середня багаторічна кількість днів з опадами складає 14-16.

За період з 1966 по 2021 рік у листопаді спостерігалися такі стихійні метеорологічні явища ІІ та ІІІ рівня небезпечності: 3 випадки сильного снігу (20-25 мм), 1 випадок утворення сильної ожеледі діаметром 34 мм, 1 випадок сильного налипання мокрого снігу (діаметр 41 мм), 3 випадки сильного вітру з максимальною швидкістю 28-34 м/с, 3 випадки сильного туману з погіршенням видимості < 100 м, 1 випадок надзвичайної хуртовини з максимальною швидкістю вітру 25 м/с.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW