Вуличні освітлення у всіх населених пунктах Прикарпаття вимкнене - на велосипеди й одяг потрібні світлоповертачі



Вуличне освітлення у всіх населених пунктах Прикарпаття вимкнене. Це вимушений захід в Україні, який в умовах війни необхідний задля економії електроенергії та світломаскування. Відтак пішоходам та велосипедситам слід позначити себе світлоповертаючими стрічками, щоби бути помітними на дорогах та вулицях у вечірній та нічний час.

До прикарпатців з таким проханням звернулися поліцейські. Також вони наголосили водіям, щоби ті зменшили швидкість руху і були максимально уважними:

“Поліцейські звертаються до керманичів бути максимально обережними та уважними. Через погану видимість кількість автопригод на дорогах Прикарпаття може різко збільшитись. Пам’ятайте, що причиною переважної більшості дорожньо-транспортних пригод є недотримання правил дорожнього руху. В першу чергу через перевищення водіями дозволеної швидкості, не дотримання безпечної дистанції, неуважність та необережність за кермом. Тож нині варто зменшувати швидкість руху, а ще дотримуватись безпечного інтервалу між автомобілями”.

Пішоходам поліція рекомендує носити одяг зі спеціальними елементами, які відбивають світло. Це потрібно для того, аби водії помічали їх завчасно.

“У жодному випадку не можна перебігати проїжджу частину. А також затримуватись і зупинятись на ній без необхідності”, – додає пресслужба нацполіції в області.

Слід бути уважним і велосипедистам та власникам самокатів. На пішохідних переходах забороняється їхати. Двоколісні транспортні засоби треба вести в руках. Також велосипеди і самокати слід позначити світловидбиваючими елементами.

Задля безпеки громадян на території області посилено патрулюють поліцейські патрулі.

Джерело: КУРС



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW