Бахмут щоденно потерпає від ворожих обстрілів. Хроніка великої війни: 25 жовтня



Розпочалася двісті сорок четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Ворог продовжує наступати на Авдіївському та Бахмутському напрямку - Генштаб:
"З моменту деокупації міста та прилеглих сіл вже ексгумовано 184 загиблих цивільних. Під час окупації людей часто ховали просто у дворах та на вулицях. Тепер кожен загиблий буде належним чином відданий землі", - розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об’єктах критичної інфраструктури нашої Держави з території республіки білорусь, включно із задіянням ударних БпЛА іранського виробництва. На інших напрямках ворог здійснював обстріли:На Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка і Велика Писарівка Сумської області.на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ветеринарне, Вільхуватка, Вовчанськ, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця, Стрілеча, Хатнє та Чугунівка Харківської області;на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Кислівка Харківської області, Невське і Стельмахівка Луганської області, Берестове, Зарічне, Терни, Торське і Ямполівка на Донеччині;на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Веселе, Іванград, Курдюмівка, Майорськ, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області;на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Первомайське;на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Нескучне, Новосілка, Павлівка Донецької області та Зелений Гай, Новоандріївка, Ольгівське, Степове, Червоне і Щербаки Запорізької області. На Південнобузькому напрямку зазнали вогневого ураження райони понад 20 населених пунктів. Серед них - Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Сухий Ставок та Тернові Поди.

На Донеччині внаслідок воєнних дій знищено 154 агропідприємства

Станом на жовтень 2022 р. на підконтрольній території Донецької області внаслідок обстрілів виникло 154 пожежі: 102 — на хлібних масивах, 31 — на стерні, 21 — на господарських дворах. Пожежами знищено 3,6 тис. га сільськогосподарських посівів.

Також внаслідок пожеж загинуло 1 тис. голів ВРХ, 21 тис. голів свиней, 600 овець, 3 тис. голів кролів та понад 1 млн голів птиці.

«Знищено 154 агропромислові комплекси, 4 великі сучасні птахофабрики, майже 26 тис. голів тварин та 1 млн птиці. Такі втрати зазнала Донеччина за останні місяці війни», — ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що через пожежі горіли тваринницькі комплекси, господарські будівлі, с/г техніка, тварини, поля із врожаєм. Завдано збитків 154 агропромисловим комплексам, зруйновано тваринницькі комплекси 24 підприємств, 4 великі сучасні птахофабрики.

Та попри все це донецькі аграрії зібрали український врожай. Під постійними вибухами, ризикуючи життям, втрачаючи свої надбання. Станом на 10 жовтня на підконтрольній території Донецької області зібрано врожай на 254 тис. га (81% від посіяного), технічних культур — на 85 тис. га (43%), овочевих — 22 тис. га (96%).

Поліцейські доставляють продукти людям на лінії фронту у Бахмуті.

Бахмутські поліцейські поадресно доставляють продукти в ті райони, до яких ніхто більше дістатися не в змозі.

Аби допомогти громадянам, поліція продовжує працювати в режимі 24 на 7. Правоохоронці документують злочини окупантів, протидіють мародерству та вирішують гуманітарні питання жителів.

Щодня поліцейські супроводжують перевезення соціальних виплат і гуманітарних вантажів, а також контролюють безпеку в пунктах роздачі. Цього тижня пенсії доставили до Званівської громади. Тут пенсіонери не отримували виплат 4 місяці.

"Останній раз пенсію я отримала в червні місяці. Ось сьогодні, дякуючи поліції та військовій адміністрації, виплатили борг. Дякуємо хлопцям, що вони про нас піклуються", - каже місцева мешканка.

Охорону громадського порядку під час видачі грошей здійснюють співробітники Бахмутського райвідділу поліції. Правоохоронці стежать за ситуацією: якщо є небезпека, людей заводять в укриття.

Крім того, поліцейські поадресно розвозять продукти харчування літнім людям, які проживають в районах під постійними обстрілами. Саме люди похилого віку найбільше чекають на поліцейських, адже тільки з їх допомогою вони отримують необхідні ліки, продукти, воду та засоби гігієни.

"Світла немає, води немає, газу теж немає. Вранці сидимо в квартирах, в обід готуємо їжу на вулиці, а ввечері спускаємося ночувати у підвал. Ліки, воду та їжу нам привозять поліцейські. Дякуємо, що не кидають нас! Хай їх господь береже!", - говорять пенсіонери.

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW