Олексій Кулеба: Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та спускайтеся в укриття



Правило безпеки №1: під час повітряної тривоги перебувати в укритті до відбою. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в Telegram.

«238 день повномасштабного вторгнення. Ворог продовжує обстрілювати наші населені пункти та критичну інфраструктуру. Звертаюся до кожного: подбайте про свою безпеку. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та спускайтеся в укриття», – зазначив Олексій Кулеба.

Також він додав, якщо поруч немає укриття – потрібно пам’ятати про правило «двох стін». Як сховище, можна використовувати й підвали, цокольні поверхи будівель, підземні паркінги та переходи.

Крім того, голова КОВА розповів, що в області можливі планові відключення електроенергії.

«Щоб їх не було – заощадливо використовуйте електроприлади. Майте зарядженими підживлювачі для телефонів, зробіть запаси води – на випадок проблеми з водопостачанням», – додав він.

Зокрема варто обмежити використання електроприладів у пікові години – з 6:00 до 9:00 ранку та із 17:00 до 23:00 вечора.

Серед іншого, жителі Київщини мають пам’ятати, що фото- та відеофіксація роботи ППО, збиття ворожих повітряних об’єктів та місця ударів може зашкодити роботі ЗСУ. Тому важливо цього не робити.

«Ворог хоче злякати нас, українців. Але ми з вами знаємо, що йому це не вдасться. Які б удари не завдавав окупант, ми вистоїмо й переможемо!», – підсумував очільник адміністрації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW