В Закарпатті підозрюваного у злочині взяли під варту просто в залі суду



Закарпатський апеляційний суд застосував запобіжний захід підозрюваному, щодо якого порушено кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (за ч.1 ст. 263 КК України).

Фігурант справи – 47-річний уродженець Дагестану, який проживає на Ужгородщині. Чоловік вже був судимий за вчинення аналогічного злочину, а також за вчинення злочину проти власності (ч.2 ст.189 ККУ, Вимагання). За вчинення нового злочину йому загрожує від 3-х до 7-ми років ув’язнення.

5 вересня Ужгородський міськрайонний суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт. Не погоджуючись із даним рішенням, прокуратура оскаржила його в апеляційній інстанції. На думку апелянта, застосований слідчим суддею запобіжний захід не зможе запобігти наявним у ст.177 КПК України ризикам. Зокрема, існують всі підстави вважати, що особа може переховуватись від органу досудового розслідування та суду, відтак слід обрати більш суворий вид запобіжного заходу – тримання під вартою.

Колегія суду доводи апеляційної скарги визнала обґрунтованими. Крім того, апеляційний суд взяв до уваги той факт, що вироком Ужгородського міськрайонного суду від 13 березня 2020 року даного громадянина було засуджено за ч.2 ст.189 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з випробуванням з іспитовим строком три роки. Вказане свідчить про те, що інкриміновані особі діяння були скоєні під час іспитового строку, що не призводить до висновку про виправлення та перевиховання підозрюваного.

Апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді та постановив нову, застосувавши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 2 листопада включно з можливістю внесення застави у розмірі 168 600 гривень.

Підозрюваного взяли під варту у залі суду.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW