Атака дронів-камікадзе по території України: звернення Міноборони



За даними МВС, загалом за ранок 17 жовтня війська рф запустили по Україні 42 дрони, з яких 36 було збито. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону, передає редакція. 

Денис Монастирський зокрема сказав, що сьогодні зранку Україна була атакована 42 дронами, з них 36 було збито, тобто абсолютна більшість дронів.

"Це фактично говорить про те, що не досягла мети та масована атака, яка планувалася на сьогодні. Я думаю, що вона мала по своїм задумам перевершити минулий понеділок ракетними обстрілами. Але, слава Богу, цього не сталося", - сказав він.

Голова МВС додав, що на Київ було спрямовано близько 30 дронів, з них 25 Збройні сили змогли збити.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр закликала уникати несвідомого поширення розвідувальної інформації.  

Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе. 

Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих «Шахедів».

"Нібито, нічого страшного немає – ми пишаємось роботою нашої ППО. Але. Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед", - зазначила Ганна Маляр. 

Тож, чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? 

Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі? 

Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. 

Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації. 

Деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери «Шахедів». 

Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює.

Власників зброї просять НЕ стріляти по дронах-камікадзе серед багатоповерхівок

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав залишити збиття БпЛА спеціально навченим фахівцям.

"Хочу звернутися до містян, які володіють зброєю. З пістолета, карабіна не варто стріляти поміж багатоповерхівок. Це може призвести до травмування і до більшої біди, аніж можливість збити дрон", – зазначив він у етері телемарафону.

Допомогти силам ППО знищити безпілотник можна у інший спосіб – повідомивши про пересування ворожого об’єкту через додаток «єППО». 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW