В Україні рівень бідності зріс вдесятеро: які подальші прогнози



Через повномасштабне російське вторгнення до кінця 2022 року 25% населення України житимуть у бідності, порівняно з трохи більше ніж 2% до війни. А до кінця 2023 року ця цифра може зрости до 55%. Якщо так триватиме, перспективи будуть набагато, набагато важчими.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Reuters.

Президентка Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) Оділь Рено-Бассо заявила, що Україну очікує падіння економіки через війну, яку розпочала росія. Наша країна й надалі потребує величезної фінансової підтримки. Очікується, що зростання економіки відновиться 2023 року, але буде слабким.

Вона зазначила, що за результатами 2022 року економіка України впаде на 30%.. Щоб цього не сталось, потрібна щомісячна допомога у $3-3,5 млрд. У США та ЄС побоюються рецесії, тому надання цієї підтримки є викликом.

А у Міжнародному валютному фонді заявили, що світова економіка перебуває у найгіршому стані за останніх 80 років. Причинами цього стали повномасштабна війна, пандемія коронавірусу та загроза зміни клімату через глобальне потепління. Через це у всьому світі зросла інфляція, ціни на харчування та енергоносії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW