Іран боїться санкцій та спростовує причетність до війни росії проти України



Проти Ірану можуть ввести санкції, якщо буде доведено причетність Тегерана до війни рф в Україні. Через побоювання офіційний представник МЗС Насер Канаані знову спростував заяви про постачання росії зброю для війни москви з Україною.

Про це повідомляє редакція з посиланням на CNN.

"Іран неодноразово заявляв, що не є стороною у війні між росією та Україною і не відправляв зброю жодній із сторін.

Публікуються новини, засновані на політичних питаннях. Гірка іронія в тому, що країни, які експортують зброю на мільйони доларів на бік однієї зі сторін війни, розпочали пропагандистську війну проти Ірану", - заявив Канаані.

Він підкреслив, що Іран "не надав і не надаватиме" жодної зброї для використання в Україні. Але чому іранські дрони-камікадзе спричиняють в Україні низку смертоносних атак будуть розбиратись на міжнародному рівні. Сьогодні глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель уже заявив, що наразі шукають конкретні докази участі Ірану у війні в Україні.

"За словами двох дипломатів, які брали участь у підготовці переговорів міністрів, ЄС може вирішити ввести нові санкції проти Ірану з цього питання, хоча у понеділок не очікується жодних докладних рішень", – зазначає агентство.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод наголосив, що ЄС має рішуче відреагувати та зробити конкретні кроки на нові атаки безпілотників на Київ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW