Влада Київщини повідомила, яким буде опалювальний сезон



У Київському регіоні не можуть завершити підготовку до опалювального сезону через брак коштів. Про це повідомив керівник Київської ОВ Олексій Кулеба в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у Бучанському, Вишгородському та Броварському районах пошкоджено в результаті нападу російських військових 26 тисяч об'єктів, з яких 5000 приватних будинків, 5 великих шкіл зруйновано повністю, пошкоджено 127 навчальних та 107 медичних закладів.

"Не забуваємо, що 15 жовтня у нас починається опалювальний сезон, а інфраструктура була дуже пошкоджена. Тому зараз у нас досі йде робота з відновлення інфраструктури ЖКГ", - зазначив Кулеба.

Кулеба зазначив, що вже на ремонт пошкоджених об'єктів витрачено 400 млн гривень. Найближичими днями влада очікує з резервного фонду ще додатково 600 млн грн.

"Ми чекаємо найближчими днями, навіть не тижня, а дні, додаткового виділення від уряду 600 мільйонів гривень з резервного фонду, які вже безпосередньо йтимуть на капітальні витрати нашої області. Це дозволить нам завершити роботи з підготовки до опалювального сезону", - повідомив чиновник.

Комплексно підготовлено понад 6600 житлових будинків, понад 890 шкіл та дитячих садків, понад 940 закладів охорони здоров’я (лікарень, поліклінік, ФАПів). Також до зими готові понад 1270 котелень. Частина котлів була капітально відремонтована чи замінена через значні пошкодження внаслідок російської військової агресії.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW