Руйнування доріг у Чернігові та області: експерти готують висновки



680 км доріг державного значення на Чернігівщині зазнали пошкоджень під час активних бойових дій. Важка броньована техніка, пряме попадання снарядів, горіння танків і БТРів – все це залишило свій відбиток і спричинило до руйнування шляхів.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області проводить експертизи аби встановити ступінь цих пошкоджень, йдеться у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Руйнування доріг у Чернігові та області: експерти готують висновки, фото-1

Наприкінці вересня експерти нададуть висновки, якого саме ремонту потребують дороги, де ходила важка техніка. Фахівці кажуть, пошкодження залежать, зокрема, від ваги військових машин. Верхні шари асфальту здебільшого руйнували колони танків.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в області Романа Сміяненка, таким прикладом є відремонтована перед самою війною дорога Р67 Ніжин – Прилуки. Під час бойових дій заходила військова техніка і в Чернігів. Водії автомобілів досі відчувають характерний шум через дрібні тріщини в асфальті від гусениць танків. Аби позбутися цього дискомфорту треба замінити кілька шарів асфальту, кажуть фахівці.

Яскравим прикладом стану доріг у місті є понівечений бронетехнікою клінкер на Красній площі. Оскільки тріщини на ньому видно неозброєним оком, а на асфальті іноді слідів непомітно. За словами спеціалістів, справжні масштаби пошкоджень автомагістралей можна буде оцінити після зими.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW