Переселенці та "Ощадбанк": чи потрібна ідентифікація



Чи потрібно переселенцям, які отримують пенсію чи соціальні виплати, проходити фізичну ідентифікацію в АТ «Ощадбанк» під час воєнного стану?

Це питання розʼяснено "Юрпорадником Ощадбанку".

- Переселенці, які отримали довідку про взяття на облік ВПО до 24 лютого 2022 року та є отримувачами пенсії та / або соціальних виплат, дійсно, повинні здійснювати фізичну ідентифікацію кожні 6 місяців шляхом: особистого звернення до відділень АТ «Ощадбанк» або авторизації в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою "Дія.Підпис".

При цьому постановою Кабміну від 05.11.2014 № 637 від такої процедури звільнені особи з інвалідністю I групи та особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги не проводиться.

Також НЕ підлягають фізичній ідентифікації переселенці, які вперше отримали довідку про взяття на облік ВПО після 24 лютого 2022 року, навіть за умови отримання ними пенсії або соціальних виплат.

Разом із тим згідно із Законом України від 17.03.2020 № 530-IX  забороняється зупинення АТ «Ощадбанк» видаткових операцій за поточним рахунком ВПО за відсутності проходження нею фізичної ідентифікації під час карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни.

На аналогічний строк продовжується дія банківських карток, виданих переселенцям АТ «Ощадбанк».

Враховуючи, що карантинні обмеження продовжено постановою Кабміну від 19.08.2022 № 928 на всій території України до 31 грудня 2022 року, непройдена у цей період фізична ідентифікація в АТ «Ощадбанк» переселенцями, які отримали довідку про взяття на облік ВПО до 24 лютого 2022 року та є отримувачами пенсії та / або соціальних виплат, НЕ є підставою для припинення їм виплат банком.

Відповідно до 31 грудня 2022 року Ви маєте повне право НЕ проходити фізичну ідентифікацію як ВПО без загрози блокування АТ «Ощадбанком» Ваших рахунків.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW