Хвороба тих, хто працює вночі: як покращити своє самопочуття



Їжа - саме той фактор, який може нагтивно впливати на психічне здоров'я людини. Під загрозою ті люди, які працюють вночі. Через такий режим роботи є великий ризик розвитку депресії та тривожності.

Згідно з дослідженнями, навіть після кількох років роботи вночі, люди не може адаптуватися до такого графіку. Чим сильніше порушена робота біологічного годинника, тим більшими можуть бути негативні наслідки.  

Мало хто думає, як захистити медиків, охоронців, поліцейських, рятувальників, залізничників та багатьох інших, у яких може бути нічний графік роботи. Зараз вивчають вплип мелатоніну та світотерапії у якості засобів покращення психічного стану.

Нейробіологи зрозуміли, що приймання їжі також впливає на людину. За повідомленням спеціалістів, баланс гормонів залежить від цикардних годин, а приймання їжі вночі впливає на метаболізм. Багато людей з нічним графіком мають надлишкову вагу та більше співвідношення об'єму таліі до стегон.

Справа у порушенні глікемічного контролю, який порушує настрій. Депресія та ожиріння йдуть пліч о пліч та підсилюють один одного.

Вчені вважають, що відмова від нічних обжерливостей може покращити самопочуття тих, хто працює вночі. Для цього провели експеримент.

Одна група людей приймала їжу тільки вдень, а друга і вдень, і вночі. Виявилося, що ті, хто їв вночі, мали на 26% вище рівень депресивного настрою, та на 16% вище рівень тривоги ніж у тих, хто їв тільки вдень.

Читайте також: Штормити буде три дні: магнітна буря накриє Землю.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW