Вознесенька єпархія засудила вторгнення росії на Україну



Вознесенська єпархія засудили дії росії, які вона чинить проти України.  

Про це повідомляє Вознесеньска єпархія. Так, в інтерв'ю митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій (Шпаков) засудив дії росії і зазначив, що Вознесенська єпархія знаходиться досить близько до лінії фронту, а в перші дні війни ми стали безпосередніми свідками запеклих боїв. Побачивши на власні очі все те зло і смерть, які несе в собі війна, віруючі люди чекали чіткої реакції від Предстоятеля руської Православної Церкви патріарха Кирилла, проте її не було. 

"Звичайно, ми всі були шоковані тим, що наші сусіди, які називали себе нашими одновірцями та братами по вірі, зі зброєю в руках прийшли на нашу землю. Раціонального пояснення всьому тому, що відбувається, немає. Складається таке враження, що в якийсь момент величезний народ, який має досить багато спільного з нами, українцями, втратив розсудливість, забув про своє коріння і вирішив просто знищити його. Це безумство, яке вже однозначно вплинуло наші стосунки, і безумовно матиме подальші негативні наслідки. Нещодавно, я десь прочитав думку одного нашого сучасника, який зазначив, що «між нами уже протекла величезна ріка крові». Це дуже боляче усвідомлювати", - каже Митрополит. 

Тому, на початку березня 2022 року, Єпархіальна рада Вознесенської єпархії прийняла рішення припинити поминання імені патріарха Кирила на всіх богослужіннях в межах Вознесенської єпархії. Такі ж рішення майже одночасно з’явилися у більшості єпархій Церкви.

"Нам взагалі нема кого і чого боятися, окрім Бога. Представників ПЦУ в нашій єпархії дуже мало, тому особливої активності з їхнього боку взагалі не спостерігається. Ми керувалися виключно власним сумлінням кожного і нашою спільною єпархіальною позицією загалом", - додав митрополит. 

Ми вистоїмо і переможемо тільки тоді, коли викорінимо злобу і ненависть у своїх серцях, а натомість заселимо у них любов і співстраждання до усіх, кого торкнулася страшенна трагедія наших днів. І не треба забувати, що кожен з нас дасть відповідь за все заподіяне не тільки перед судом історії, але, що найголовніше, і перед Судом Божим.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW