Терор Харківщини та безперервні обстріли Донеччини: головне за ніч по регіонах



Розпочалася сто дев’яносто восьма доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Згідно даних Генштабу, зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по території України з республіки білорусь. Протягом минулої доби ворог завдав 45 авіаційних та 5 ракетних ударів.

Редакція розкаже як минула ніч та початок доби у найгарячіших точках України. 

Зокрема ворог гатив по населених пунктах Костянтинівка, Циркуни, Радушне, Харків. Є жертви серед цивільного населення. 

Окупаційна армія обстріляла Нікопольський район 

Ворог вдарив по Нікопольському району. Гатив зі ствольної артилерії. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Є руйнування дачних будинків, господарських споруд та підприємства. Рятувальники продовжують обстежувати територію. 

Людей не зачепило.

На Запоріжжі не припиняються обстріли цивільної інфраструктури 

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Темирівка, Щербаки, Зарічне, Залізничне, Оріхів, Мала Токмачка, Новояковлівка, Рівнопілля, Гуляйполе, Червоне, Магдалинівка, Степаногірськ, Лугівське, Полтавка, Новоданилівка, Новоандріївка, Червоне, Ольгівське, Чарівне, Дорожнянка, Загірне, Малі Щербаки, Степове.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1137 людей, з них 235 – діти.

На Сумщині обстріли з мінометів

Ситуація станом на 9:30 ранку 9 вересня 2022. Вночі, близько 2 години, росіяни вели обстріл з мінометів, 8 прильотів по Шалигінській громаді.

Без жертв та руйнувань.

Зараз неспокійно у Краснопільській та Великописарівській громадах.

Перебувайте в укриттях та дочекайтеся офіційної інформації.

На Харківщині ворог продовжує терор

У Харкові внаслідок російського терору сталася пожежа та руйнація триповерхової адмінбудівлі у Салтівському районі. Є влучання і в Київському районі, одна людина загинула. 

Також ворог наносив інтенсивні удари по Харківському та Чугуївському районах області. У Чугуєві є загиблий, у Дергачівській громаді – поранений.

Цієї ночі ворог інтенсивно завдавав ракетні та удари з РСЗВ по Харкову й області. Частина ракет «самоліквідувалася» на території рф. 

У Харкові внаслідок російського терору сталася пожежа та руйнація триповерхової адмінбудівлі в Салтівському районі, є влучання в Київському районі - постраждала одна жінка 53 років. 

Протягом доби зазнавали ударів окупантів Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівській райони. 

Вночі ворог наносив інтенсивні удари по Харківському району - одна ракета влучила в землю поблизу приватних будинків, пошкоджено вікна. 

Зранку медики госпіталізували чоловіка в Дергачівській громаді, де також окупанти продовжують чинити терор проти мирного населення.  

Чугуївський район також піддавався активним обстрілам росіян. У Чугуєві, на жаль, загинула жінка 60 років. Пошкоджені приватні будинки, учбово-спортивний центр, господарчі споруди.

Загалом за добу медики госпіталізували 10 людей: 8 - у Харкові, 1 - в Лозівськосу районі, 1 - в Чугуївському районі. 

4 людини за добу - загинули (2 - Харків, 1 - Чугуївщина, 1 - Ізюмський район). 

Наші військові відбивають наступи російської окупаційної армії, зокрема у районах населених пунктів Уди, Костянтинівка, Вірнопілля, Плоске та Кам'янка. Російська армія деморалізована, відступаючи, намагається евакуювати поранених та пошкоджену техніку. 

На Луганщині тривають бої

На Бахмутському напрямку тривають бої. По позиціях ЗСУ здійснено 11 артилерійських та 10 мінометних обстрілів. По чотири рази окупанти застосовували РСЗВ і танк.

На Донеччині тривають удари із різних видів озброєння 

росіяни завдали ракетного удару по Слов'янську, пошкодивши будівлю підприємства. З мінометів, артилерії та РСЗВ обстрілювали Бахмут, Торецьк, Авдіївку й інші міста та села.

Пошкоджено сім багатоповерхівок, 16 приватних житлових будинків, ринок, АЗС, Палац культури, адмінбудівлю Бахмутської міськради. По області – дев'ятеро вбитих та 23 поранених людей.

На Миколаївщині тривають обстріли 

Під обстрілами – Любомирівка, Зоря, Котляреве, Широке. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади.

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 9 вересня. 

Миколаївський район:

Вдень, 8 вересня, орієнтовно з 12:00 під ворожими обстрілами перебували селище Тернові Поди та с. Мирне Шевченківської громади. Постраждалих немає. Також вночі, 9 вересня, ворог обстрілював селище Любомирівка та села Зоря й Котляреве Шевченківської громади. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Вчора, 8 вересня, близько 13:00, 23:45 та сьогодні, 9 вересня, о 05:30 обстрілів зазнало с. Широке Широківської громади. Влучання були у вже зруйнований ЦНАП та школу. Постраждалих немає. 

Вчора близько 17:00 були обстріли околиць села Перемога Інгульської громади. Постраждалих та пошкоджень немає. Також внаслідок нічних обстрілів Інгульської громади знеструмлено п’ять населених пунктів.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Так, 8 вересня, близько 14:00, виникла пожежа листяної та хвойної підстилки у лісі Березнегуватського лісового господарства. Постраждалих немає.

Вночі, з 8 на 9 вересня, були обстріли на території Явкінського старостинського округу Баштанської громади. Внаслідок чого знеструмлена вся громада. Детальна інформація уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій та ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

На Херсонщині тривають активні бойові дії

Населені пункти, що розташовані поруч із лінією фронту або на його лінії, потерпають від обстрілів і через це місяцями залишаються без газо-, водо- та електропостачання, перебувають на межі знищення.

Інформація щодо ситуації у Херсонській області від начальника ОВА Ярослава Янушевича станом на 08 вересня. 

Понад три місяці на Херсонщині відсутній український мобільний зв’язок та інтернет. Працюють російські провайдери, але доступ до банкінгу, соцмереж, українських інформаційних ресурсів заблокований. Ними можливо скористатися тільки з VPN.

На своїх пропагандистських ресурсах росія поширює фейкову інформацію про ситуацію на Херсонському напрямку. Тому просимо херсонців довіряти тільки офіційним джерелам інформації. Зберігаємо спокій та віримо в ЗСУ‼️

Ситуація на Херсонщині залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Населені пункти, що розташовані поруч із лінією фронту або на його лінії, потерпають від обстрілів і через це місяцями залишаються без газо-, водо- та електропостачання. Можна сказати, що вони знаходяться на межі знищення. Окупанти тримають в постійному страху населення, що залишилось на тимчасово окупованій території.

Генштаб ЗСУ (інформація станом на 06:00 08.09): на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали населені пункти Степова Долина, Олександрівка, Веселий Кут, Таврійське, Любомирівка, Благодатне, Первомайське, Шевченкове, Мирне, Новогригорівка та Білогірка.

ОК “Південь” (інформація за 07.09): За день ворог 6 разів атакував авіацією наші позиції. Нашою авіацією нанесено 13 ударів по логістичних і управлінських об'єктах ворожих військ.

Минулої доби на півдні знищено – 108 рашистів, 5 танків, 3 РСЗВ “Град”, 15 одиниць авто-бронетехніки 10 гаубиць та гармат важкої артилерії, 120 мм міномет, 2 пускові установки С-400, радіолокатор наведення до С-300 і два склади ворожих боєприпасів в Миколаївському районі.

Прокуратура повідомила про підозру у пособництві державі-агресору жителю Херсона, який пішов на співпрацю з окупантами та обійняв посаду керівника Херсонським відділенням ПАТ «Промсвязьбанк». Підозрюваний займається інтеграцією банківської системи Херсонщини до російської системи. Також він агітує херсонців до співпраці з ворогом. 

У Каховці та Новій Каховці окупанти відкрили пункти видачі паспортів рф. Але відсоток охочих отримати документ низький, в основному звертаються пенсіонери, яким обіцяють за це надавати гуманітарну допомогу та грошові виплати. 

За інформацією ГУР, росіяни продовжують готуватися до проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Однак мають проблеми через успіхи ЗСУ, діяльність Руху Опору та проукраїнські погляди місцевого населення. Тому для легітимізації псевдореферендумів на міжнародній арені окупанти готують "незалежних спостерігачів", серед яких, зокрема, можуть бути громадяни ЄС.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW