В росії остаточно поховали свободу слова



Вже півроку тягнеться повномасштабна війна росії та України. І якщо на початку деякі наші громадяни сподівались, що російське суспільство буде чинити спротив злочинним задумам окупаційної влади, з кожним днем пересвідчуються, що “прошитих” росіян стає все більше. 

У травні 2022 року організація "Репортери без кордонів" опублікувала звіт про свободу слова у різних країнах світу. Росія опинилась на 155 місці (серед 179 країн). І кремль тільки продовжує посилювати свій тиск на незалежну журналістику, громадян, які мають думку, відмінну від думки диктатора. Натомість посилюється пропаганда, яка створює для росіян ідеальну картинку “добра і зла”, ілюзорний світ величі і непереможності. Тих, хто вірить у цю квазі реальність, на жаль, у росії більшість. 

Єдина правда, яка може бути в рф - офіційна версія міністерства оборони чи офіційних представників влади. Біле - це чорне, чорне - це біле. І ніяк інакше. 

Ми хочемо миру - воюємо в Україні, ми захищаємо людей Донбасу - обстрілюємо східні території, ми звинувачуємо українців у нацизмі - поводимо себе гірше за фашистів. Така правда  вже ніяк не бентежить російську аудиторію, а якщо і бентежить, то тут на допомогу приходить Кримінальний кодекс і Кодекс про адміністративні правопорушення. Йдеться “про поширення хибної інформації та дискредитацію армії рф”. Тут на згадку приходить вислів “Була б людина, а стаття знайдеться” 

Вже сотні людей отримали штрафи по цій статті, є випадки притягнення до кримінальної відповідальності. Бажаєш миру? - готуйся до тюрми. Приблизно такий висновок можна зробити з подій, які відбуваються на території рф. 

“У росії чоловіка засудили за лапки у слові "спецоперація” - вся суть російської свободи слова. 

За статтею про фейки зараз уже 7 кримінальних справ, але фігурантів менше, бо на деяких людей заводять по кілька справ.

ЗМІ у росії “чистити” почали на початку 2021 року. Закриті незалежні видання, заблоковані соціальні мережі. Опозиційним політикам чи медіа довелось виїхати в інші країни, аби уникнути переслідувань. 

Так чи ще залишилась у росії свобода слова? Здається, це вже риторичне запитання. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW