"Я вибрала сторону світла, свою країну...": Світлана Лобода розповіла, за що їй соромно



Світлана Лобода, яка зараз разом із матір'ю та дітьми живе в Ризі, зізналась, що їй соромно за те, що вона із 2014 року не цікавилась справами у своїй країні. 

Про це артистка розповіла в інтерв'ю з російською журналісткою Катериною Гордєєвою. 

На згадку Гордєєвої, що Лобода будувала творчу кар'єру в росії уже після анексії Криму і початку війни на Донбасі, Світлана сказала те, що усі ці роки помилялась.

"Я розумію, що дуже помилялася. Я дуже винна, що була байдужа. Я дуже винна в тому, що не цікавилася тим, що відбувається в моїй країні. Зараз я бачу, що все однозначно, що є війна, я її відчуваю на собі, на своїх рідних. І тепер моя позиція не може бути іншою. Вона однозначно на боці моєї батькіщини, моєї сім'ї, моєї команди...", - заявила артистка.

 "Я вибрала сторону світла, свою країну...": Світлана Лобода розповіла, за що їй соромно (ФОТО), фото-1

"Як я могла залишитися в росії і робити вигляд, що нічого не відбувається? Виходити на сцену, співати і посміхатися, коли в моїй країні таке горе?", - дивується Лобода.

На зауваження журналістки про те, що і сьогодні єтакі українські артисти, які залишаються та виступають у москві, Світлана зазначила:

"Ми всі маємо розуміти, що все рано чи пізно закінчиться. І в нас є діти. І з часом ми почуємо від них запитання: "Мамо, а що ти робила, коли росія напала на Україну?" І я хочу відповісти, що я вибрала сторону світла, свою країну... Я хочу, щоби мені не було соромно перед ними".

"Так, я втратила дуже багато. Я була артистом №1 у росії. Я не применшую значення того кар'єрного зростання, того шляху, який був там. І той успіх, який мені дала росія. Але я не можу іти на угоду зі своїм сумлінням. Я хочу залишитися людиною", - наголосила Лобода. Але разом із тим артистка зауважила, що не проти тих людей, які живуть у росії та не підтримують цю війну.

"Я знаю, що цих людей багато. Так, на жаль, це менша частина країни. Але ці люди є, і в них теж болить душа. І я не можу від них відмовлятися. Тому що вважаю, що ми, українці, маємо бути милосердними", - зазначила Світлана.

На запитання Гордєєвої, чого українці чекають від росіян та що росіяни можуть зробити, щоби зупинити війну, Лобода сказала:

"Я вважаю, що росія може іти проти, тільки якщо всі люди скажуть: "нас уже за*бало все це, ми не хочемо жити в рабстві". Але я в це не вірю. Там інша ментальність людей".

Протягом інтерв'ю Лобода кілька разів повторила, що їй соромно за свою байдужість до подій в Україні після 2014 року.

"Я відчуваю провину за те, що не усвідомлювала, що 2014 рік був початком того, що ми отримали сьогодні. Я не думала про це, я не цікавилася, я займалася собою і своєю дитячою мрією. Я нічого не розуміла. Мені соромно сьогодні за це", - підкреслила Світлана.

Щодо російськомовних пісень, з яких складається майже весь її репертуар, то Лобода запевнила, що із задоволенням співатиме пісні українською. Але додала, що російська мова не належить російській владі.

"Вона належить російськомовній аудиторії, російськомовній людині. Я думаю російською мовою. Я бачу сни російською мовою і говорю нею все своє життя", - заявила Лобода.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW