Вперше від початку війни Ватикан назвав росію агресором



Ватикан вперше заявив, що росія є агресором у війні в Україні, різко засудивши вторгнення рф.  

"Що стосується широкомасштабної війни в Україні, ініційованої Російською Федерацією, виступи Святійшого Отця Франциска є чіткими та недвозначними, засуджуючи її як морально несправедливу, неприйнятну, варварську, безглузду, огидну, і святотатство", — йдеться у комюніке.

У Ватикані наголосили, що дали відповідь на палкі публічні дискусії, які виникли останніми днями щодо політичного значення заяв Папи.

"Слова Франциска слід вважати як голос, піднятий на захист людського життя та цінності, пов’язані з ним, а не як прийняття політичної позиції", — наголошується в заяві.

Це таки перший випадок, коли Франциск прямо звинуватив Росію в конфлікті. Досі він керувався сталою політикою Ватикану "не обирати сторони у конфлікті", тож не називав імені Владіміра Путіна як винуватця військової агресії в Україні. 

Як пише The New York Times,  у такий спосіб Франциск, ймовірно, прагнув зберегти шанси церкви відігравати конструктивну роль у потенційних мирних переговорах.

До такої заяви Папу підштовхнула критика з боку Києва, через те що Франциска  в свою чергу назвав загиблу доньку російського пропагандиста "безневинною жертвою війни". 

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW