На Рівненщині судитимуть чоловіка, що продавав призначені для ЗСУ авто



Слідчі управління ГУНП в Рівненській області, за супроводу управління СБУ в Рівненській області, вже завершили досудове розслідування за фактом продажу предметів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого під час воєнного стану.

Відповідні матеріали скеровано до суду.

- У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 45-річний костопільчанин продавав транспортні засоби, ввезені в Україну як гуманітарна допомога для потреб Збройних сил України. Здійснював свою незаконну діяльність на станції, де працював майстром з технічного обслуговування, а оголошення про продаж розміщував на одному із сайтів, - повідомляє Поліція Рівненської області.

Правоохоронці задокументували шість фактів продажу автівок наступних марок: «Ford Ranger», три «Mitsubishi L200», два «Nissan Navara».

20 липня під час продажу чотирьох позашляховиків зловмисника затримали.

Під час особистого обшуку поліцейські вилучили у нього 21 тисячу 600 доларів США, які він отримав за чотири автівки, та мобільний телефон. Крім того, слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання зловмисника. Відтак, виявили та вилучили іще два позашляховики, задекларовані як гуманітарна допомога, грошові кошти та документи, що підтверджують незаконну діяльність чоловіка.

Наразі 45-річному костопільчанину повідомили про підозру за частиною 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України, а суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення застави. Але підозрюваний вніс вказану суму у розмірі 208 тисяч гривень.

Ділок свою провину визнає та співпрацює з органами досудового розслідування.

▪️За скоєне йому загрожує до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW