Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО



У Покровському районі Кривого Рогу продовжуються громадські слухання з питання перейменування об'єктів топоніміки, назви яких пов'язані з росією. З числа запропонованих для перейменування варіантів нових названь деякі знаходять підтримку учасників слухань, а деякі ними відхиляються.

Як повідомляє сайт 0564.ua, на громадських слуханнях, що відбулися у Покровському районі Кривого Рогу 22 серпня 2022, беззаперечну підтримку мала пропозиція щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю старшого солдата Миколи Бондаренка, який загинув 27 квітня 2022, захищаючи Україну. Також люди підтримали пропозицію "Гостомельська" - як нову назву вулиці Валдайська. Решта ж пропозицій не викликала такої одностайності.

Загалом цього дня на громадські слухання були винесені пропозиції з перейменування вулиць Валдайська, Горно-Алтайська, Кисловодська, Мурманська та Солікамська. Для участі в обговоренні прибули 78 криворіжців, які мешкають у Покровському районі.

Відкрив громадські слухання голова Покровської районної у Кривому Розі ради Андрій Соколовський, проводив заступник голови райради Юрій Красножон.

Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

На фото: Андрій Соколовський відкриває громадські слухання

Для перейменування вулиці Валдайська було запропоновано два варіанти - Південнобузька та Гостомельська.

Вулицю Горно-Алтайську пропонувалось перейменувати у Гірську або ж Опільську.

Три пропозиції - Імені Миколи Бондаренка, Кобзарська, Автомеханічна - стосувались перейменування вулиці Кисловодської.

Варіанти назв Лівобережна та Імені Федора Губи були запропоновані замість назви вулиці Мурманської.

Щодо нової назви вулиці Майковської був один варіант - Хотинська. 

Так само одна пропозиція була внесена і замість назви вулиці Солікамської.

Інформація щодо пропозицій з перейменування вулиць

В результаті голосування на громадських слуханнях була підтримана пропозиція щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю Імені Миколи Бондаренка. За таку пропозицію свої голоси віддали 77 з 78 присутніх на слуханнях громадян.

З питання присвоєння вулиці Кисловодській імені Миколи Бондаренка до учасників слухань звернулась депутатка Криворізької міської ради Наталія Шишка, яка виступила від імені ініціативної групи, котра внесла пропозицію щодо увічнення імені Героя. 

За словами Наталії Шишки, Микола Бондаренко - звичайний криворізький хлопець, який закінчив 35-й ліцей "Імпульс", Гірничий технікум, навчався у Криворізькому національному університеті, але так і не зміг захиститися. Служив у Національній гвардії.  У перший же день повномасштабного вторгнення він був призваний у ЗСУ і загинув через 2 місяці. Він загинув у 23 роки. 23 серпня 2022 року йому б мало виповнитись 24.

"Всі, хто знають Миколу, пам'ятають та розповідають про нього, як про дуже світлу людину, у якої були дуже великі плани і на своє особисте життя, і на подальшу долю України. Однак це обірвала війна.

Він - простий солдат. Я вважаю, саме великий сенс у тому, щоб назвати вулицю іменем  простого солдата, тому що шлях до перемоги, на жаль, викладається життями рядових солдатів. Водночас він - Герой...", - зазначила депутатка.

Вона повідомила, що Валентина Бондаренко, мати загиблого воїна, також присутня на громадських слуханнях.

Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

На фото: Наталія Шишка під час виступу

Раніше члени ініціативної групи побували на Кисловодській, де пройшли усі 70 дворів, які розміщені у межах цієї вулиці. Переважна більшість мешканців  підтримали пропозицію щодо увічнення імені Миколи Бондаренка у назві їхньої вулиці (зібрано більше 70 підписів). Також була зареєстрована відповідна петиція, котра за лічені дні зібрала більше необхідної тисячі голосів.

"Це говорить про те, що є суспільний запит у криворізькій громаді на те, щоби увічнювати у назвах вулиць пам'ять про молодих людей, котрі віддали свої життя за мирне небо над нашими головами...", - наголосила Наталія Шишка, закликавши присутніх підтримати пропозицію щодо назви вулиці на честь Миколи Бондаренка.

Своїм голосуванням учасники слухань підтвердили висновок депутатки щодо існування відповідного суспільного запиту: майже усі присутні (77 чол. з 78) проголосували за те, щоби вулиця Кисловодська була перейменована на вулицю Імені Миколи Бондаренка.

Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

Так само переважною більшістю голосів (76 з 78) 22 серпня була підтримана пропозиція з перейменування вулиці Валдайської на вулицю Гостомельська (Гостомель -  селище міського типу в Бучанському районі Київської області України. Центр Гостомельської селищної громади. 6 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України, Гостомелю присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України» - ред.).

32 учасники слухань проголосували за перейменування вулиці Мурманської на вулицю Лівобережну. Водночас 44 присутніх утримались, 2 висловились проти такої пропозиції. Варіант щодо присвоєння вулиці Мурманській імені  козака Федора Губи, запропонований Сергієм Мариничевим і підтриманий тимчасовою робочої групою з перейменування, не знайшов підтримки (за - 3, проти - 3, утримались 72).

Пропозиції щодо перейменування вулиць Горно - Алтайська, Майковська, Солікамська були підтримані поодинокими голосами криворіжців з числа присутніх на слуханнях.

Додамо, що в ході слухань лунали нові пропозиції. Наприклад, криворіжець Володимир Семковський висловив своє негативне ставлення до перейменування вулиці Солікамської на вулицю Бахмутську, натомість, він запропонував назвати цю вулицю Робітничою.

Коли обговорювалось перейменування вулиці Мурманської, одна з присутніх жінок поцікавилась, хто "попридумував" такі пропозиції, зауваживши, що у нас є багато героїв.

Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

Сьогодня, 23 серпня, криворіжці у Покровському районі обговорюватимуть пропозиції щодо перейменування вулиць П'ятигорська, Московська і Холмогорська.

Криворіжці підтримали пропозицію щодо перейменування вулиці Кисловодської на вулицю ім.Миколи Бондаренка, - ФОТО, ВІДЕО, фото-7

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW