"Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі": в Києві підняли найбільший прапор України, - ФОТО, ВІДЕО



У столиці підняли найбільший прапор країни, який розташований на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» в Києві. В урочистій церемонії підняття синьо-жовтого стяга взяв участь президент України Володимир Зеленський. Стяг підняли у супроводі військового оркестру.

Поєднання двох кольорів, які ми неймовірно любимо, бережемо й ніколи не проміняємо на жодні інші. Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі й у своєму небі. І завжди готові захистити свій синьо-жовтий стяг, – сказав Володимир Зеленський.

"Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі": в Києві підняли найбільший прапор України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Глава держави оголосив хвилину мовчання для вшанування пам'яті героїв, які віддали свої життя за ці кольори.

Президент також наголосив на тому, що синьо-жовті кольори були на броні й біля серця українських воїнів, коли вони у 2014 році звільняли Краматорськ, Слов’янськ, Маріуполь та десятки інших міст, а у 2022-му – Київщину, Чернігівщину, Сумщину та інші наші окуповані землі.

"Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі": в Києві підняли найбільший прапор України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Він був свідком народження світового шедевра й наживо чув, куди має йти «русскій воєнний корабль». Зараз – кожен на своєму місці: наш прапор повернувся на острів Зміїний, а крейсер «Москва» пішов заданим курсом, – зазначив глава держави.

Президент висловив переконання, що синьо-жовтий прапор знову замайорить там, де він має бути по праву.

З Днем Державного прапора українців привітав і мер столиці Віталій Кличко.

Міський голова нагадав, що найбільший флагшток України відкрили у 2020 році до Дня Державного прапора. Висота флагштоку – близько 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища Державного прапора – 16 на 24 метри.

Наш прапор – наш оберіг і наша сила! Він надихає, підтримує нашу рішучість та впевненість у Перемозі над російськими варварами. З українським прапором наші захисники йдуть в бій і відважно б’ються з окупантами. Ми вистоїмо! Це – наша земля і наша держава. З Днем Державного прапора! Слава Україні! Ми переможемо! – привітав Віталій Кличко українців зі святом.

Раніше ми розповідали про історію свята Державного прапора, значення кольорів стага та його походження. 

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW