Як у Маріуполі рятують собак та котів, - ФОТО



Війна залишила без даху над головою кілька сотень тисяч маріупольців. Але разом із людьми постраждали і тварини. На жаль, зараз неможливо підрахувати кількість собак та котів, які загинули внаслідок обстрілів. Однак відомі факти, коли гинули цілі розплідники, а це по 20-30 собак і котів в одному будинку.

Нині у місті залишаються десятки тисяч тварин, яким часом доводиться важче, ніж людям. Справа в тому, що гуманітарна допомога не розрахована на чотирилапих. Корм, який продають у Маріуполі, коштує по 3-4 тисячі рублів за мішок. А якщо тварина захворіє, її складно лікувати. У місті величезна проблема зробити аналізи, УЗД, бракує медикаментів.

Як у Маріуполі рятують собак та котів, - ФОТО, фото-1

«Моїй собаці стало погано, – розповіла маріупольчанка  Вікторія. – Я одразу ж відвезла її до ветеринара, благо, кілька лікарів для тварин у місті таки залишилися. Але без обладнання лікар не зміг поставити діагноз. Зробили крапельницю з тих медикаментів, які були. Але врятувати мого друга не вдалося».

Таких історій дуже багато. Навіть коли діагноз встановлено правильно, багатьом не вдається знайти медикаменти. А якщо це і виходить зробити за допомогою знайомих, часто ціни на ліки не по кишені для городян.

Українці організували допомогу для тварин у Маріуполі. Іноді кошти на закупівлю кормів та медикаментів збирали окремі люди, іноді фонди. Але проблема полягає у транспорті для доставки посилок. Перевізники просять від 4 до 30 тисяч гривень за доставку. При цьому часто посилки не доїжджають до місця призначення і губляться дорогою. Наприклад, у Бердянську.

«Було таке, що посилку для моїх котів мені передали сторонні люди, які просто побачили на коробці моє ім'я, – розповіла мешканка міста Ірина. – Мені пощастило, там були медикаменти для тварин, а ці люди котів не мають».

Роман Литвинов  - один з ветеринарів, хто залишився у Маріуполі та продовжує лікувати тварин. Саме до нього надійшла посилка з медикаментами від волонтерського фонду України. Це ветеринарні препарати, вакцини, засоби від блох та кліщів та інше.

Як у Маріуполі рятують собак та котів, - ФОТО, фото-2

Завдяки цій допомозі вдалося врятувати не одного чотирилапого у Маріуполі.

«Але найбільша проблема – купити корм, – розповіла 0629 власниця розплідника собак із Маріуполя. - Якщо раніше ми підбирали корм індивідуально, хотілося годувати своїх собак найкращим кормом, то зараз даємо все. Навіть якщо корм у прозорому пакеті. Собачий корм можемо дати котам і навпаки. Наразі головне завдання, щоб наші тварини були живі. Ви навіть не уявляєте, скільки містом ходить породистих собак. Одні кістки та шкіра. Нам шкода, годуємо, намагаємось прилаштувати. Але в цій ситуації дуже важко це зробити».

Як у Маріуполі рятують собак та котів, - ФОТО, фото-10

За словами маріупольчанки, багато власників розплідників собак та котів не змогли виїхати з Маріуполя. Люди не хочуть кидати тварин, але не мають транспорту. Крім того, бояться, що в іншому місці не зможуть знайти житло з такою кількістю тварин.

Величезну допомогу собакам надало Маріупольське відділення Кінологічного Союзу України. Люди з усього світу збирали кошти для собак, які постраждали від війни. Ці гроші було передано до Кінологічної спілки України, а потім розподілено по містах. Кошти для маріупольського відділення надійшли нещодавно, оскільки відділення змогло відновити роботу на підконтрольній Україні території. Основну допомогу кормами клуб спрямовує до Маріуполя.

Як у Маріуполі рятують собак та котів, - ФОТО, фото-11

Завдяки цій допомозі сотні породистих собак отримали корм. Проте з доставкою нової партії корму зараз виникла проблема. Перевізник запросив величезну суму – 29 тисяч гривень. Якщо її вдасться зібрати, корм для собак знову прибуде до Маріуполя.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW