У Сумах підняли найвищий прапор в області



Через загрози обстрілів російськими військовими цьогоріч у Сумах не планувалося масових урочистостей до Дня державного прапора. Втім, містяни прийшли до фонтану "Садко", де минулого року встановили найвищий прапор Сумщини, пише Суспільне.

У Сумах підняли найвищий прапор в області, фото-1

Хвилина мовчання, підняття прапора та гімн у виконанні оркестру Нацполіції області – так відзначили День державного прапора у Сумах.

"Відзначали завжди і будемо відзначати, тому що прапор наш – це символ України. За цей прапор гинуть наші хлопці, за цей прапор стоїть вся Україна, щоб не підійнявся над нами кривавий отой прапор, а був тільки наш. За синє небо та жовте колосся. Боротися треба, щоб краще жилося. І ми будемо краще жити, бо ми боремося за цей прапор і за нашу Україну", – каже Світлана Ревякіна, учасниця заходу.

Щороку влада організовувала урочистості з нагоди свята. Цьогоріч оголошень про святкування не оприлюднювали. Напередодні Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про ризики збільшення обстрілів з боку Росії на 23 та 24 серпня. Втім, деякі сумчани прийшли самостійно.

У Сумах підняли найвищий прапор в області, фото-2

"Прапор є символом і свободи для нас, і вірності, і мужності. І взагалі, Україна наша це один великий прапор і взагалі Україна у нас це один великий прапор. Коли їдеш шляхами, то бачиш блакитне небо, жовті поля від пшениці колосяться. Тому ось сьогодні хотілося б іще раз привітати усіх зі святом, нагадати про наші традиції, передавати з покоління в покоління", – розповідає Світлана Смірнова, учасниця заходу.

Ще одна учасниця Ольга Вовк вважає, що цьогоріч День прапора – особливо важливе свято. "Таке зі щемом у серці, але не кожне місто має можливість отак хоч трохи зібратися і відсвяткувати це свято. Але я думаю, що це треба зробити, там де маємо таку можливість, нагадати про те, що об’єдналася вся країна. Ми єдині, сильні, незламні. І один із символів – це наш прапор і нагадує завжди нам про це. І підтримати, звичайно, наших хлопців, захисників і захисниць, яким ми дякуємо за те, що маємо можливість бути тут, а вони боронять нас", – додає Ольга Вовк, учасниця заходу.

У Сумах підняли найвищий прапор в області, фото-3

Найвищий на Сумщині синьо-жовтий стяг на новому флагштоці висотою 50 м біля фонтану "Садко" вперше підняли у Сумах минулого року до 30-річниці Незалежності України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW