В Україні дешевшають автомобілі



За півроку в Україні суттєво подешевшали автомобілі на вторинному ринку – на 27%. Також свій внесок зробив той факт, що українці завезли дуже багато автомобілів з пільгової розмитнення.

Ситуацію проаналізував Forbes.

Відразу після повномасштабного вторгнення РФ ціни впали на 19% – приблизно до 5700 доларів середньої ціни за авто. Продавці були змушені це зробити, щоби хоч якось заробити.

У квітні стався ще один «бум», коли в Україну приїхали автомобілі без мит. Вже до кінця квітня середня ціна досягла мінімальної середньої історичної точки – 5100 доларів.

Зростання цін провокували заяви політиків, що ці пільги слід скасувати. 27 червня старі авто, в середньому, коштували вже 6500 доларів. І зараз склалася така ситуація, що пропозиція перевищує попит. Так вважає голова Асоціації дилерів автомобілів із пробігом Тарас Коваленко. Дався взнаки як імпорт безмитних машин, так і зростаюча потреба багатьох українців у грошах, пояснює він.

Заощадження зменшуються, зарплати зменшуються, а потреби залишаються. Тому багато хто з українців змушений продавати свої автомобілі, — пояснює Коваленко.

Є думка, що ще кілька місяців середня ціна становитиме близько 6-7 тисяч доларів. А потім ціни підуть на спад. Через девальвацію гривні машини стануть менш доступними для громадян України.

Читайте також: Відкриті кордони: в Україні просять дозволити чоловікам виїзд за кордон.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW