Чи надовго прийшли дощі з грозами та похолодання?



Понеділок в Україні відзначиться похолоданням у північних областях, грозовими дощами на Лівобережжі та сонячним антициклоном на ім'я Lebrecht. Про це у своєму метеоблозі пише синоптикиня Наталка Діденко. Також вона інформує:

"25-го липня у північних областях України спека послабне, температура повітря знизиться до +23+27 градусів. У більшості областей України очікується +25+29 градусів, на Одещині до +29+31 градуса. Дощі з грозами пройдуть вночі на півночі та в Центрі, протягом дня дощова, періодично, погода спостерігатиметься на Лівобережжі України - атмосферний фронт. Північно-західний вітер буде рвучким у північних та центральних областях України. Літо триває, а, отже, спекотні дні ще будуть. Стежимо разом за синоптичною ситуацією".

Сайт Синоптик пише: « Ввечері погода у Полтаві проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Вранішній сильний дощ удень зміниться дощем із грозами, який повинен закінчитися до приходу вечора».

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять священномучеників Прокла та Іларія. У народі цей день називали Прокл Великі Роси. Проклові роси вважаються лікувальними. У минулі часи їх збирали для лікування хвороб очей. Тоді вірили, що роса в цей день наділяє красою, спокоєм. Наші пращури помітили, якщо на Прокла вночі немає роси, а в низинах туман - на негоду. А якщо нічна роса не просихає - бути грозі. У цей час зацвітають гладіолуси.

Читайте також: Чотирилапа рятувальниця Тайра святкує День народження: поліцейські Полтавщини розповіли про її послужний список



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW