Іран порушив дані Україні обіцянки і передав Росії бойові БПЛА



Партія іранських БПЛА Каспійським морем прямує на Росію. Відомо, що основу вантажу складають важкі ударні безпілотники “Shahed 129”. Через Астрахань та Волгоград БПЛА планується доправити на окуповані рашистами території України, повідомляють українські  ЗМІ.

Міністерство закордонних справ Ірану стверджує, що офіційний Тегеран не продавав Росії військову техніку, включно з безпілотниками, для ведення війни проти України. Водночас представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що співпраця між Іраном та РФ “почалася ще до початку війни” проти України.

Але раніше іранський міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян заявляв, що Тегеран “продовжує робити все можливе”, щоб покласти край війні РФ проти України та вирішити “українську кризу” політичними засобами. Він обіцяв не продавати РФ безпілотники та не купувати вкрадене українське зерно. Його слова після телефонної розмови 15 липня 2022 року з українським колегою Дмитром Кулебою опублікувало МЗС Ірану.


  Під час розмови іранський міністр назвав “безпідставними” звинувачення Джейка Саллівана, радника президента США з нацбезпеки, про те, що Іран нзабаром передасть Росії Росії БПЛА для війни проти України. Абдоллахіян запевня, що ці заяви нібито мають якісь пропагандистські цілі США під час візиту Джо Байдена на Близький Схід.

 Відомо, що під час важкого ударного дрона “Shahed 129” за основу було взято ізраїльський дрон Hermes 450 та американський MQ-1 Predator. Довжина фюзеляжу “Shahed 129” складає 8 метрів, розмах крил – 16 метрів. Заявлене бойове навантаження – до 400 кг. Швидкість польоту – до 150 км/год із радіусом – до 200 км. Заявлена ​​дальність польоту до 1700 км.


  Розробники стверджують, що безпілотник може перебувати у повітрі до 24 години. Він може бути озброєний протитанковими ракетами Sadid-1 (копія ізраїльської Spike-ER) або високоточною бомбою Sadid-345, що планує, і має осколкову бойову частину.


  Необхідно зазначити, що про реальні бойові характеристики іранських безпілотників практично нічого не відомо, бо вони ніколи не застосовувалися за умов повномасштабної війни. Тому можливості Shahed 129 можуть відрізнятися від заявлених.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW