Як навчатимуться школярі у Тернополі



1 вересня у школах України розпочнеться навчання. Згідно рекомендацій МОН, учні навчатимуться безпосередньо у класах. Однак є вимога – діти можуть відвідувати лише той заклад, у якому є укриття.

За словами міського голови Тернополя, протягом декількох тижнів у Тернополі працювала спеціально комісія , до складу якої входили не тільки освітяни, а й працівники державної служби надзвичайних ситуацій, фахівці у сфері цивільного захисту. Навчальні заклади ретельно обстежили. По кожному визначили, які є проблеми із сховищем або укриттям, що там необхідно дообладнати. Якщо таких укриттів немає, то вирішували, які приміщення можна переробити.

У Тернополі точилися чимало дискусій щодо того, чи варто дітям вчитися офлайн в школі, оскільки це небезпечно. Тому керівництво міста дійшло висновку, що кожен вирішуватиме це питання сам. Однак, в одному чи іншому випадку треба написати відповідну заяву.

"Ті батьки, які вважають, що це небезпечно для дитини і вони б хотіли, щоб їхня дитина навчалася вдома, можуть написати заяву. Освітяни нададуть відповідні рекомендації і програми, щоб дитина навчалася вдома самостійно. Та батьки, які захочуть, щоб їхня дитина навчалася в класі, мають написати іншу заяву – щоб дитина навчалася в школі в режимі онлайн", – говорить Сергій Надал.

В кожній школі організовуватимуть навчання індивідуально. При цьому враховуватимуть побажання як вчителів, так і батьків.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW