Сім років в’язниці: прикарпатець побив до смерті друга дитинства, бо той не купив алкоголь



Долинський районний суд Івано-Франківської області визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 ККУ, та засудив до семи років позбавлення волі 45-річного прикарпатця, який розізлився через непринесений алкоголь товаришем і завдав йому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті.

Така “кривава драма” сталася 19 лютого 2022 року близько 19:00 години у с. Максимівка Вигодської селищної ради Калуського району.

Як встановив суд, обвинувачений прийшов до сусіда додому цього дня близько 10-ої години, де разом розпивали алкоголь. Відтак в обідню пору до них приєднався і потерпілий, який час від часу проживав у тому ж будинку. Отримавши 1000 гривень від обвинуваченого, потерпілий мав піти у магазин та придбати ще спиртного для продовження застілля, однак цього не зробив, а повернувся додому ввечері без алкоголю, грошей та ще й п’яним.

Це і стало причиною конфлікту двох сусідів, які фактично проживали «через хату». Внаслідок умисного нанесення ударів потерпілому в ділянки голови йому було спричинено тяжкі тілесні ушкодження і на місці події настала смерть потерпілого, зокрема від механічної асфіксії через закриття дихальних шляхів кров’ю в результаті закритої черепно-мозково-лицьової травми.

Про це інформує “Галка” з посиланням на Долинський районний суд.

“У судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою провину та пояснив, що цього дня близько 14-15-ої години прийшов потерпілий. Він дав йому тисячу гривень на алкоголь, який той повинен був купити. Проте товариш довго не повертався з магазину, а коли прийшов нічого не приніс, був п’яний, тому між ними виник конфлікт. Спершу він взяв його двома руками та потянув до себе, нанісши йому 2-3 удари долонею по обличчі. Від цього потерпілий упав між диваном та столом. Після цього він піднявся і їхній конфлікт продовжився посередині кімнати. Вони удвох упали головами до дверей: він був унизу, потерпілий – зверху. Тоді вони припіднялись, після чого він знову наніс кілька ударів потерпілому по обличчі, голові, верхній частині тіла, від яких останній знову впав.

У такому стані залишив потерпілого, а сам пішов додому. Наміру позбавляти його життя він не мав. Вони товаришували з дитинства, ніколи між ними конфліктів не було, тому дуже шкодує про те, що сталось”, – йдеться в повідомленні.

Оцінивши зібрані та досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд прийшов до висновку, що винуватість обвинуваченого у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, доведена повністю. Дії обвинуваченого суд кваліфікував за ч. 2 ст. 121 КК України.

Так як прикарпатець вчинив злочин, об’єктом якого є життя та здоров’я людини, беручи до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є тяжким; особу обвинуваченого, який характеризується позитивно за місцем проживання, офіційно не працевлаштований, суспільно корисною діяльністю не займається, до кримінальної відповідальності притягується вперше, його щире каяття; зважаючи на те, що злочин вчинений у стані алкогольного сп’яніння, суд прийшов до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання в мінімальному розмірі, встановленому санкцією ч. 2 ст. 121 КК України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW