Cities4Cities: Громади Житомирщини представили досвід міжмуніципальної співпраці



Учасниками круглого столу «Разом з Україною: механізми взаємодії органів місцевої та регіональної влади у воєнний час», організованого Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та АМУ, стали і мери Житомирщини.

Міські голови поділилися своїм досвідом з питань задоволення потреб місцевих громад та вирішення проблем, з якими вони стикаються в процесі забезпеченні сталого надання послуг у кризовий період.

Про можливості міжмуніципального співробітництва та підтримку європейських колег розповів Коростенський міський голова Володимир Москаленко.

«Ми вже 25 лютого відчули, що таке війна, коли нас обстріляли, і загинули троє дорослих та тяжко травмовано 2-річну дитину. Ми розуміли, що найважливіше зараз – це оборона, евакуація і матеріальна та гуманітарна допомога мешканцям. Так і діяли», - зауважив мер Коростеня.

З евакуацією людей допомогли залізничники та бізнес. Запити та потреби громади закривають багато партнерських міст, гуманітарну допомогу отримує Коростенська громада від інших міст Європи.

«Міжмуніципальна співпраця — це дієвий майданчик комунікації. З перших днів повномасштабного вторгнення ми на постійному зв’язку з нашими європейськими містами-партнерами. Вражає підтримка, яку надають наші закордонні колеги. Це і прихист родин військовослужбовців, і підтримка вимушених біженців, і гуманітарна допомога», — сказав секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Поділився своїми враженнями та набутим досвідом з питань впровадження нових моделей співпраці та взаємної підтримки, про можливості та шляхи подальшого розвитку сталого партнерства, зокрема в рамках платформи Cities4Cities, у своєму своєму виступі Новоград-Волинський міський голова Микола Боровець. Він також презентував два інвестиційні проекти.

«Ми вдячні містам-партнерам, фундаціям та міжнародним організаціям, які реально допомагають нашим громадам. І зараз, у період війни, нам надзвичано важливе відчуття солідарності та реальна підтримка», - сказав М.Боровець.

У Круглому столі взяли участь представники органів місцевого самоврядування України, Польщі, Португалії, Німеччини та Франції, а також представники Верховної Ради України та центральних органів виконавчої влади України. Також до круглого столу долучилися представники Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW