Лижна база чи модульне містечко: спортивна спільнота міста просить не знищувати чернігівський біатлон



Почути думку спортивної спільноти міста та не знищувати чернігівський біатлон, розміщуючи на території лижної бази модульне містечко для людей, які втратили свої домівки. З таким проханням в офіційному листі ще в травні звернулася до керівництва ОВА представниця національного олімпійського комітету на Чернігівщині та відома біатлоністка Ніна Лемеш, йдеться у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Лижна база чи модульне містечко: спортивна спільнота міста просить не знищувати чернігівський біатлон, фото-1

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення і понад місяця оборони Чернігова, тисячі сімей у місті залишилися без житла. І зрозуміло, що нині пріоритетне завдання - забезпечити їх стінами і дахом над головою, каже Ніна Лемеш. Так, передбачається, що на базі спортивного об’єкту на пів року встановлять одразу два модульних містечка на 700 осіб. Однак, враховуючи те, що війна продовжується, і за цей час держава ні матеріально, ні фізично не встигне дати людям нові оселі, ці тимчасові помешкання можуть залишитися тут на роки. А це фактично поставить хрест на відновленні самого комплексу, впевнена спортсменка.

Все, про що ще з весни просять у керівництва області - підшукати іншу локацію для модульного містечка, яка не перешкоджатиме відбудові лижної бази, а також буде значно ліпшою для самих людей.

Спортивний об’єкт із 45-річною історією, що тренував призерів Олімпійських ігор таких як Валентина Цербе-Несіна та Олександр Батюк, виховав сотні майстрів спорту України та десятки - міжнародного класу, і до 24 лютого лишався тією основою, на якій зростало молоде покоління перспективних спортсменів, був майже повністю зруйнований російськими військовими. Цьогоріч передбачалася реконструкція лижної бази державним коштом, але війна змінила всі плани. І тепер основне - зробити кроки, потрібні для поновлення тренувань, та дати спортсменам і тренерам надію на зведення замість руїн нового сучасного комплексу. Що неможливо, якщо тут мешкатимуть люди.

Ніна Лемеш каже, перспективи відбудови лижної бази є. Всі ці місяці чернігівські спортсмени працюють із міжнародними організаціями та фондами, аби, не чекаючи підтримки держави чи місцевого бюджету, залучити необхідні кошти.

Що стосується власне звернення до керівництва обласної військової адміністрації, то попри прохання надати відповідь до 25 червня, зворотного листа досі так і не отримали.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW