"Нафтогаз" звернувся до споживачів: треба повернути переплати за травень та знову перерахувати



«Нафтогаз України» рекомендує споживачам, які сплатили за травень постачальникам, які працюють під брендом «Твій Газзбут» та ТОВ «Одесагаз-Постачання», повернути гроші та перерахувати їх «Нафтогазу». Бо з 1 травня ресурс постачала компанія "Нафтогаз".

Як пише "Дзеркало тижня", про це повідомило видання "Енергореформа".

«Ми рекомендуємо звернутися до попереднього постачальника та написати заяву про повернення переплати за травень. Ці компанії повелися невідповідно стосовно своїх клієнтів, виставили їм рахунки, які мали права виставляти. Люди стали жертвами цієї угоди. На жаль, іншого механізму повернення коштів, крім заяви до попередніх постачальників, немає», – пояснила речниця Департаменту маркетингу та роботи з клієнтами ДК «Нафтогаз України» Галина Русаневич.

За її словами, споживачів постачальників бренду "Твій Газзбут" та "Одесагаз-Постачання" вже з 1 травня було переведено на постачальника "останньої надії" (ПОН), роль якого виконує "Нафтогаз", а потім рішенням Оператора газотранспортної системи України (ОДГТСУ) були переведені до ДК «Нафтогаз України» як «звичайний» постачальник.

Крім того, вона наголосила, що ДК «Нафтогаз України» обслуговує 1,3 млн. українських домогосподарств, які отримували газ від ДП «КиївГазЕнерджі», ТОВ «ЛУБНІГАЗ-ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ГАЗ РЕСУРС КОМПАНІ», ТОВ «Тернопільміськгаз», ТОВ « УМАНЬГАЗ ЗБУТ» та ТОВ «Черкасигаз Збут».

«Споживачі цих компаній за травень та червень мають також сплатити ДК «Нафтогаз України», – уточнила Русаневич.

За її словами, для цього необов'язково чекати на паперову платіжку, яка в умовах військового стану може приходити із запізненням, а достатньо скористатися згенерованою платіжкою в особистому кабінеті на сайті «Нафтогазу», який має оформити кожен споживач.

«Укрпошта» у надвеликому навантаженні, не вистачає листоноші, частина території окупована, тому до певних регіонів платіжки можуть і не доїхати. Саме тому ми радимо всім клієнтам отримати онлайн-платіжки, щоб просто зайти на сайт ГК «Нафтогаз України», зареєструватися в особистому кабінеті, або зайти в чат у месенджерах і отримати там онлайн-рахунок», – порадила менеджер зі зв'язків з громадськістю ГПК, зазначивши, що велика кількість споживачів взагалі відмовилися від паперових платіжок.

Вона уточнила, що платіжка формується з 11 до 15 числа місяця, наступного за місяцем поставки, після чого його можна сплатити.

«Для того, щоб перевірити, чи знаходиться споживач у ГПК «Нафтогаз України», потрібно ввести на його сайті ЄІС-код: отримання споживачем особового рахунку означає підтвердження його обслуговування саме компанією «Нафтогазу», – пояснила Русаневич.

У компанії також зазначили, що не застосовуватимуть жодних штрафних санкцій через затримку сплати за газ, у тому числі і щодо тих споживачів, які сплатили іншим постачальникам за поставлений «Нафтогазом» у травні ресурс.

Колаж - "Хвиля".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW