"Було чутно крики людей" - мешканка Слов'янська про обстріл міста 3 липня 2022 року



У перші вихідні липня 2022 року Слов'янськ постраждав від наймасштабнішого обстрілу міста з початку повномасштабної війни. Мешканка міста поділилася тим, як пережила цей обстріл. 

Ще з 2014 року Слов'янськ залишається для російських окупантів стратегічним об'єктом. Тоді їх вигнали з міста, тож зараз вони намагаються якщо не окупувати Слов'янськ, то максимально його зруйнувати.

3 липня 2022 року росіяни обстріляли Слов'янськ - у місті одночасно зайнялося 15 пожеж, загинули шестеро людей, серед яких-10 річна дівчинка. Дитина загинула разом з батьками. 15 людей отримали поранення різного ступеню важкості. 

Серед постраждалих мікрорайонів: Артема, Залізничний, Північний, Машмет, М'ясокомбінат. Окрім того, руйнувань зазнали житловий сектор та комунальні підприємства - КАТП, тролейбусне управління, фільтрувальна станція. Це був перший наймасштабніший обстріл міста з початку повномасштабної війни. 

3 липня в інтернеті з'явилося безліч фото та відео з обстрілами та наслідками руйнувань. А що кажуть про цей день самі містяни? Ми попросили невеличкий коментар в однієї з мешканок Слов'янська, яка з особистих причин не змогла евакуюватися. Для безпеки жінки ми не будемо називати її ім'я. Далі коментар співбесідниці ми наведемо прямою мовою:

"Усе почалося десь в обід і тривали приблизно годину-півтори. У цей момент я була в квартирі. З вікон було видно стовпи диму. Вибухи були дуже потужні. А одразу після вибухів було чутно, ніби феєрверки розліталися.

У мене зір поганий, але слух гострий. То потім з різних боків було чутно крики людей. У цей момент я ще сиділа в коридорі. У цей момент прийшов сусід - приніс мені воду. Розказав, що його батьки під час обстрілу були в районі залізничного вокзалу - туди теж прилетіло. Далі настала тиша. У цій тиші все ще було чутно крики людей, сирени пожежних автівок" - каже жінка.

Вона також розповіла про те, що відбувалося 1 липня, коли росіяни вдарили касетними снарядами по вулицях Батюка та Вільна. Для місцевих - це район головного корпусу Донбаського державного педагогічного університету та супермаркету, що знаходиться поруч з ним. 

"Коли обстріляли супермаркет, сусідка, яка живе поверхом нижче мене, була як раз поруч з ним. Вона була на вулиці. Під час прильоту сусідка якось зорієнтувалася швидко і впала на землю. І так вийшло, що вона відкотилася далі від місця прильоту. Якимось дивом вона не постраждала. А чоловіка, який там на лавці сидів, травмувало. Іншого уламками прошило. Що б там не казали, а не завжди можна розпізнати, коли наші відповідають, а коли рашисти гатять"

Влада міста закликає жителів евакуюватися. Очільник міської військової адміністрації Вадим Лях каже, що Слов'янськ вже став прифронтовим. За його словами, наступною ціллю рф буде Слов’янськ, Краматорськ та Бахмут. ЗСУ тримають оборону, однак обстріли посилюються.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW