На Франківщині суд звільнив від в’язниці юнака, який викрав зі складу 80 вентиляторів



Суд уперше виніс вердикт за скоєння крадіжки в умовах воєнного стану.

Згідно обвинувального акту, юнак, працюючи фахівцем – приймальником відділення пошти,  викрав зі складського приміщення відділення 80 вентиляторів загальною вартістю 17 798,80 грн, які належали фізичній особі підприємцю.

Про це пише Калуський міськрайонний суд.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений провину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Суду пояснив, що він дійсно вчинив дану крадіжку з обставин, вказаних в обвинувальному висновку.

Потерпілий у судове засідання подав заяву, у якій вказав, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, на суворому покаранні не настоює та просить розглядати справу у його відсутності.

“Оскільки обвинувачений повністю визнав провину, суд прийшов до висновку про недоцільність дослідження доказів щодо обставин скоєння обвинуваченим кримінального правопорушення, обмежившись допитом обвинуваченого та дослідженням характеризуючих матеріалів. При призначенні покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винуватого, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання”, – йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що юнак раніше не судимий, на обліках в наркологічному диспансері та в психіатра не перебуває, в той же час вчинив тяжкий злочин. По місцю проживання характеризується позитивно, ніде не працює. Також суд врахував відсутність тяжких наслідків внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Суд вирішив, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, а тому його слід визнати винним та призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років та звільнити від відбування покарання з випробуванням та встановити йому іспитовий термін 3 роки.

Довідково. Згідно ст. 185 ч.4 кримінального кодексу України крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW