Чому дехто каже, що азовці використовували маріупольців як живий щит



Цивільні на війні для військових – це завжди додаткові проблеми. Якщо б не цивільні – Маріуполь просто став би полем бою. «Але ми захищали маріупольців. Ми ділились з ними їжею і водою. Відводили подалі від наших позицій», - заявив офіцер розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко.

Він наголосив: навіть коли захисники Маріуполя тримали оборону за межами міста, росіяни все одно били артилерією і авіацією по самому місту.

«Вони били по координатам на карті. Ніяких точних ударів вони не наносили – вони просто кидали бомби, куди впадуть. І це відбувалось тоді, коли ми тримали оборону за периметром міста.

Тому говорити, що ми використовували маріупольців як живий щит – це означає мислити категоріями росіян і російської пропаганди.

Хто має хоч трохи розуму в голові, тому нічого пояснювати не треба. Той все і так розуміє…

Ми стали великою проблемою для росіян. І якщо б всі підрозділи, як і ми, вгризались би в землю, ми би і досі тримали Маріуполь.

На жаль деякі, наприклад, командир морпіхів 36 бригади, просто відмовився виконувати наказ. Невеликою групою залишив територію, яку мав би контролювати,  - комбінат імені Ілліча – і тим самим оголив наш фланг. Велика кількість людей через це потрапила у полон. І я не можу пояснити такі дії командира морпіхів. Бо у нього були сили і ресурс ще довго тримати оборону», - заявив Ілля Самойленко.

Читайте інші заяви азовців під час пресконференції:

«Героїзм – це коли є невдале планування». Захисники Маріуполя сказали, що готувались до війни попри саботаж з боку влади

Захисники Маріуполя знищи 2,5 тисяч росіян



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW