​​Обмін полоненими, додаткові гроші для військових, розмінування територій: важливі події 19 квітня



Добігає кінця п’ятдесят п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Про основні події доби розкаже редакція. 

Сьогодні відбувся п’ятий обмін полоненими. Про це повідомила Віцепрем’єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Всього додому повертаються 76 людей: 60 військовослужбовців, серед яких 10 офіцерів, та 16 цивільних осіб. 

За даними генштабу ЗСУ, сьогодні підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції. На Донецькому напрямку, в районі міста Мар’їнка, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом.

Уряд під час засідання 19 квітня додатково виділив 16 млрд грн для Міністерства оборони України. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, основні кошти підуть на виплати зарплат військовим, на ремонт і модернізацію техніки, на виплати родинам загиблих героїв. Також ухвалено рішення про виділення Міністерству внутрішніх справ 17 млрд грн.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують роботи з розмінування та очищення територій. Всього з початку широкомасштабного воєнного вторгнення російської федерації знешкоджено більше 68 тисяч вибухонебезпечних предметів та понад 417 кг вибухової речовини, зокрема і майже 2 тисячі авіаційних бомб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW