На Чернігівщині на замерзлому озері врятували двох лебедів



Городнянець Василь Чигринець врятував двох лебедів та залишив їх у себе до весни, щоб з першим теплом відпустити на волю.

Як повідомляють «Новини Городнянщини», 24 грудня Василь Чигринець поїхав у Студенець, щоб випробувати цьогорічний лід на міцність. Аж бачить, по замерзлому озеру ходять два знесилені лебеді. Вони були настільки виснажені, що спіймати їх було не важко – лебеді майже не пручалися.

– Я бачу, що озеро повністю замерзло, вижити птахам не вдасться, тож почав їх ловити, – згадує чоловік. – Це було непросто – довелось загнати птахів у корчі. В одного з них крило було майже без пір’я. На березі та поверхності озера було видно сліди лисиці та обмерзлі пір’їни. Може, це саме вона намагалася їх спіймати.

На Чернігівщині на замерзлому озері врятували двох лебедів, фото-1

За допомогою волонтерів Городнянської громадської організації по захисту тварин і рослин «Милосердя» Василь Чигринець хотів прилаштувати лебедів у Менський зоопарк, де за ними б доглядали професіонали. Але звідти повідомили, що птахів можуть прийняти до себе лише за умови, що вони поранені. Тому чоловік вирішив самостійно дбати про врятованих лебедів до самої весни, щоб з першим теплом вони могли повернутися на волю.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW