У Житомирі депутати погодили внесення змін до Муніципального енергетичного плану



Під час засідання п’ятнадцятої сесії Житомирської міської ради розглянуто питання щодо внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2020 №53 «Про затвердження міської цільової програми «Муніципальний енергетичний план Житомирської міської територіальної громади на 2021-2024 роки» (зі змінами).

В рамках Програми було виділено фінансування в розмірі 4,00 млн грн на виконання заходу «Відшкодування відсотків по кредиту на впровадження заходів енергомодернізації житлових будівель протягом перших 18 місяців кредитування (для ОСББ, які беруть участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ»)».

Вікторія Сичова, директор департаменту економічного розвитку міської ради зазначила, що за виділені кошти буде забезпечено виконання зобов’язань міською радою у частині відшкодуванні відсотків по Програмі «ЕНЕРГОДІМ»: «Станом на 22 листопада 2021 року в реєстрі заяв про резервування коштів до міського бюджету подано 7 заяв від ОСББ, проте найближчим часом ми очікуємо, що звернень до міської ради буде більше, оскільки станом на грудень 2021 року ДУ «Фонд енергоефективності» погоджено 16 заявок на енергомодернізацію будинків для ОСББ м. Житомира».

Також на 2022 рік у Житомирі заплановано аудит Європейської енергетичної відзнаки для проведення якого в Програмі виділяються додаткові кошти.

«Місто Житомир у 2018 році отримало Європейську енергетичну відзнаку (це відзнака за побудовану систему якості та управління політикою сталого енергетичного розвитку). Система управління якістю та сертифікації передбачає що кожні 4 роки громада має підтверджувати отриману відзнаку шляхом проходження аудиту по 6 сферах діяльності, які є складовими міської цільової програми Муніципальний енергетичний план: розвиток та територіальне планування; муніципальні будівлі та споруди; постачання та розподіл енергії; мобільність; внутрішня організація; комунікація та співпраця; інші заходи».

Прогнозується збільшення обсягу видатків з міського бюджету на обслуговування місцевого боргу у 2023 році на 6311,8 тис. грн, а у 2024 роках на 8415,0 тис. грн у зв’язку підписаною угодою про кредит та грант між Кабінетом Міністрів, Кредитною установою для відбудови (KfW), Житомирською та Запорізькою міськими радами на термомодернізацію шкіл, садочків та закладів охорони здоров'я.

З метою реалізації даного проєкту у грудні було створено робочу групу «Про створення робочої групи щодо пріоритизації об’єктів закладів освіти для проведення комплексної термореновації будівель в рамках проєкту «Енергоефективність у громадах». Посилання тут.

Джерело: сайт Житомирської міської ради

У Житомирі депутати погодили внесення змін до Муніципального енергетичного плану, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW