Рибалок Рівненщини просять бути обачними на льоду



Лід на водоймах зараз ще тонкий і виходити на нього небезпечно.В обласній рятувальній службі на водних об’єктах наголошують, що саме в перші та останні дні кригоставу трапляється найбільше випадків утоплень. Тож рятувальники закликають прихильників зимової риболовлі і батьків, діти яких люблять покататися на льоду, бути особливо уважними.

–Рибалки –народ непередбачуваний, – говорить начальник обласної рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук.–Зараз на лід виходити ризиковано. Адже його товщина становить меше 5-ти сантиметрів. До того ж сніг маскує тріщини і промоїни.

Треба, щоб лід був не тоншим 7-ми сантиметрів і мав голубувато-синюватий колір. Його перевіряють клешнею – він не повинен проламуватися від першого удару. Не можна перевіряти міцність льодуногою. Виходячи на лід, рибалки повинні мати мотузку довжиною 20 метрів з вантажем на одному кінці, щоб її можна було перекинути тим, хто потребуватиме допомоги. І ні в якому разі не скупчуватися на льоду.

На Басовому Куті, наприклад, рятувальники готові прийти на допомогу і по тонкому льоду.

–Лягаєш і відштовхуєшся, щоб самому не провалитися. Підходиш до потерпілого, кидаєш мотузку і підтягуєш його,– говорить водолаз обласної рятувальної служби на водних об’єктах Михайло.

До речі, під час минулого осінньо-зимового періоду на водоймах області потонуло п'ятеро людей. З них троє – у перші дні кригоставу.

А в Дубні уже цими днями працівники ДСНС разом з місцевими жителями врятували рибалку, який провалився під кригу на ставку. Як з’ясувалося, 66-річний чоловік, прийнявши на душу 100 грам,захотів порибалити, сокирою видовбав ополонкуі провалився під лід. Випадкові перехожі побачили, як він стояв посеред ставка по шию у воді. Коли його витягнули на берег, пенсіонер був при свідомості. У салоні «швидкої»його оглянув медик і зафіксував загальне переохолодження. Пацієнта доставили у райлікарню. За інформацією медиків станчоловіка –задовільний.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW