20 тис. грн - зарплата лікарів, з Путіним треба домовлятись, навчання дітей за рахунок укрїнських надр. Що сказав Зеленський



Сьогодні, 1 грудня, президент України Володимир Зеленський звернувся зі щорічним посланням до Верховної Ради, у якому розповів про майбутні ініціативи та свої рішення. Публікуємо нижче найважливіші тези зі звернення.

Запуск програми "Українська мрія" та створення економічного паспорту українця

Програма "Українська мрія" дозволить кожному українцю отримати кредит за ставкою під 5% для купівлі квартири чи машини.

За економічним паспортом українця, дитині відкриватимуть рахунок в банку, де будуть накопичуватись кошти від використання надр. Після досягнення повноліття за ці гроші можна буде оплатити навчання чи придбати житло в Україні.

"Незабаром ми запускаємо програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин нашої держави, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії… До 10 грудня цього року… я вношу законопроєкт про економічний паспорт українця. Відповідно до нього всі кошти, плата за використання наших українських надр накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України. Після досягнення повноліття наші діти зможуть використати ці гроші для отримання освіти в Україні чи купівлі власного житла в Україні. Завдяки цим законам наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей", – розповів Володимир Зеленський, не уточнивши деталі даних програм.

До кінця 2022 року всі ветерани війни будуть забезпечені житлом

За словами президента, у 2022 році Україна роздасть квартири усім ветеранам російсько-української війни на Сході України. Після цього почнуть скорочувати чергу на квартири для військовослужбовців. Також у 2022 році почнеться реконструкція 24 реабілітаційних центрів для ветеранів війни на Донбасі.

Множинне громадянство

Незабаром українці, які проживають за кордоном, зможуть отримати подвійне громадянство.

"Я знаю, наскільки важливим для українців, що мешкають у США, Канаді, ЄС є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроєкт на розгляд парламенту. Нас 65 мільйонів. Вперше українці з усього світу будуть відчувати себе не діаспорою. Не просто людьми українського походження, а українського громадянства. Рівними українцями", – сказав Зеленський.

Мінімальна зарплата лікарів становитиме 20 тис. грн

Володимир Зеленський заявив, що з 1 січня 2022 року мінімальна заробітна плата лікарів становитиме 20 тис. грн, а середня по Україні для лікарів – 24 тис. грн.

Без перемовин з Росією Україна не зможе зупинити війну

Президент України Зеленський сказав, що Україна не зможе розв’язати збройний конфлікт на Донбасі без прямих перемовин з Росією.

"Ніхто, крім нашої армії, нас не захистить, це правда. Ми повинні зізнатися, що без нашого війська ми не зможемо зупинити війну. І ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих перемовин з Росією. І сьогодні це визнали всі зовнішні партнери. Всі зовнішні – визнали, а деякі внутрішні це не визнають", – наголосив Зеленський, і вказав пальцем у бік сесійної зали, де сиділи представники партії "Європейська солідарність", лідером яких є Петро Порошенко.

Також Володимир Зеленський пообіцяв за 2022 рік: 810 нових мостів, 80 нових електричок, 10 нових потягів Інтерсіті+, а також 20 літаків для новоствореної національної авіакомпанії UNA до 2025 року та 15 тис. км нових доріг за два роки.

Перепис населення, яке допоможе провести компанія Apple, та електронне голосування

Зеленський повідомив про плани проведення в лютому 2023 року електронного перепису населення, до якого планують залучити компанію Apple.

"Є (в планах – ред.) електронний перепис, який згодом приведе до електронного голосування. У центрі наших перетворень є народ, і ми маємо дізнатись, скільки нас, де ми живемо. Пишаємося тим, що Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис населення у співпраці з Apple уже в лютому 2023 року", – повідомив Володимир Зеленський.

Також він зазначив, що вже невдовзі може відбутися перехід на електронне голосування.

"У планах запустити вже незабаром важливі функції. Є електронний перепис, який незабаром призведе до електронного голосування", - сказав Зеленський.

Відомий український політичний експерт та політтехнолог Віктор Таран назвав промову Зеленського популізмом, чим поділився на своїй сторінці у Facebook:

"Анонсування множинного громадянства означає, що електоральна карта збільшується у декілька разів. Теоретично (!) у тому числі за рахунок українців, які живуть в Росії, Казахстані, Криму та окупованого Донбасу, а отже проросійських сил у парламенті стане більше. Забезпечити це має друга анонсована фішка "е-голосування" (електронне – ред.). Ми чудово розуміємо, що проконтролювати результати буде неможливо.

Отже, нас готують до масових фальсифікацій на користь влади.

Черговий раз анонсовані прямі переговори з Путіним. З відповідними наслідками. Але союз і домовленості з Росією чи не єдиний сценарій, який дозволить Зеленському утриматись при владі.

Всі ці речі "запакували" і "заховали" у море популістичних заяв і обіцянок. По факту, нас готують до дострокових виборчих перегонів - президентських і парламентських виборів. Перемога на яких дозволять Зеленському утриматись при владі та освятити нові домовленості з Росією".

Читайте також: Зеленський назвав Порошенка винним у втраті частини Донбасу

Окружение Рината Ахметова готовило госпереворот, - Зеленский



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW