До кінця 2022 року жінки мають стати на військовий облік. ВІДЕО



Наказом Міністерства оборони розширено перелік професій, який зобовʼязує жінок стати на військовий облік.

Протягом 2022 року усі жінки мають з'явитися до воєнкомату та з'ясувати для себе, чи підлягають вони постановці на облік.

Як дали роз'яснення юристи, не йдеться про призов на строкову службу.

Про це УНН сказала юристка ГО "Юридична сотня" Марія Звягінцева.

“Про призов на строкову службу не йдеться взагалі. У нас є закон про військовий обов’язок і військову службу, і він передбачає призов на строкову службу лише громадян чоловічої статі від 18 до 27 років. Про призов на строкову службу жінок як не йшлось, так і не йдеться, оскільки змін до закону внесено не було”, - сказала юрист.

Жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час. Тобто, якщо це буде призов – це швидше за все буде призов саме за мобілізацією. У мирний час – а зараз, незважаючи на наявність особливого періоду, таки режим мирного часу (з особливостями особливого періоду, вибачте за тавтологію), - жінки можуть бути прийняті на військову службу тільки за контрактом”, - додала співрозмовниця.

У список додали медійників та комунікаційників усіх категорій - журналістів, операторів, піарників, видавців, бібліотекарів, перекладачів, медиків, аналітиків, фінансистів, науковців, менеджерів різного профілю, ветеринарів.

Інформація про розширення списку викликала чималий суспільний резонанс. Сьогодні о 15:00 Міністерство оборони дасть брифінг для роз’яснення положень наказу.

Міністерство оборони дало роз'яснення під час пресконференції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW