На Буковині лісівники судяться з екологами за 4 млн нібито завданих збитків



Днями обласна прокуратура повідомила, що спеціалізована екологічна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження та доручила Територіальному управлінню ДБР, яке знаходиться у Хмельницькому, перевірити факт зловживання службовим становищем службовими особами державного підприємства "Берегометське лісомисливське господарство" за ознаками ч.2 ст. 364 КК, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, На Буковині сестра жорстоко побила брата: чоловік помер після 5 днів у комі

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за матеріалами перевірки Державної екологічної інспекції Карпатського округу. Інспектори виявили порушення при проведенні робіт з лісовідновної рубки – 244 дерева зрубано незаконно, збитки – понад чотири мільйони гривень.

Лісівники нашого підприємства працюють виключно в правовому полі та категорично не згодні з висновками екологів. Вбачаємо в діях державних інспекторів цілеспрямовану, системну та, швидше за все, замовну діяльність, спрямовану на знищення лісгоспу та паплюження усієї лісозаготівельної галузі Буковини, – вважає Руслан Максимчук, директор Берегометського держлісгоспу.

Нібито незаконно зрубана деревина насправді була заготовлена згідно з дозвільними документами та за результатами господарської діяльності були сплачені всі відрахування до держави. Лісорубний квиток на здійснення лісовідновних рубок було видано до набрання чинності постанови уряду від 9.12. 2020 року за № 1224 про внесення змін до деяких постанов Кабміну.

Свою господарську діяльність ми здійснюємо згідно зі статутом підприємства та чинним законодавством. Позапланова перевірка була проведена інспекцією в період з 28.10. 2021 по 3.11.2021 року, відповідно до звернення місцевого жителя Д. Цепенюка. Це звернення не було надане керівництву лісгоспу перед початком перевірки, - йдеться у повідомленні.

Сума шкоди, на думку екологічної інспекції, завданої незаконною порубкою дерев, донарахована по кварталу 37, виділ 2, ділянка 1, площа 1,3 га та квартал 37, виділ 2 ділянка 2, площа 1,4 га – лісовідновна рубка 2020 року, є неправомірною. Підприємство вважає, що нарахування зазначеної шкоди суперечить чинному законодавству, тому звернулося до суду.

Читайте також: 10 років позбавлення волі - за умисне вбивство засуджено 63-річного буковинця



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW