Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки



Сьогодні, 9 грудня, у рамках проекту «Ноутбук кожному вчителю», школи Покровської громади отримали ноутбуки для підвищення якості дистанційного навчання та інших форматів подачі знань.

На базі опорної школи №9 закладам загальної середньої освіти Покровська та Покровського району подарували нові ноутбуки. Вручення техніки директорам шкіл проводила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-1

«В рамках реалізації проекту «Ноутбук кожному вчителю» розпочалась акція по видачі ноутбуків, який запропонувало Міністерство освіти та науки і Міністерство цифровізації. Цього року Покровська громада отримала 48 ноутбуків», - повідомила Маргарита Ідрісова.

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-2

Також вона зазначила, що ці подарунки безцінні під час пандемії, яка диктує свої умови і що навчання у дистанційному форматі, через спалахи коронавірусної інфекції, нині буде якісним.

«Діти не повинні втрачати знань, вони мають бути завжди обізнані, їх повинні навчати завжди. Міністерство розуміючи те, що є проблеми з технікою, зробило такий проект і реалізує його вже у цьому році. Я впевнена, що і у наступному році буде продовжуватися розподілення ноутбуків, щоб охопити всі школи нашої країни», - зазначила заступниця Покровського міського голови.

Маргарита Олександрівна наголосила, що ця техніка розподілялась не нею особисто, не відділом освіти і навіть не областю. Була направлена таблиця на область, після чого цей запит надійшов до Міністерства освіти і вже звідти ноутбуки розподілили по окремим школам.

Після вручення нової техніки, керівники шкіл Покровська и Покровського району поділилися своїми враженнями.

«Сьогодні ми отримали ноутбуки в рамках Президентської програми «Ноутбук для кожного вчителя». Це для нас було несподіванкою, ми дуже задоволені, тому що дійсно цей подарунок важливий для початкової школи і він дійшов до нашого закладу. Ми сподіваємось, що завдяки цим ноутбукам, наше навчання, а саме дистанційне навчання, буде на більш високому рівні. Діти матимуть змогу спілкуватися з вчителем наживо, нехай і через ноутбук. І взагалі – це буде велика допомога у розвитку нашого закладу. Ми дуже щасливі, що причетні до цього проекту», - висловила свої емоції директор початкової школи №4 Покровської міської ради Тетяна Кірсанова.

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-3

Директор Срібненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з дошкільним підрозділом Марина Дудка також поділилися своїми враженнями:

«Звичайно сьогодні для наших сільських шкіл цей день надзвичайно яскравий. Отримання 4 ноутбуків для нашого закладу – це дуже важлива подія адже в такий момент, коли наші учні навчаються періодично на дистанції, важливо щоб було живе спілкування. Нехай це буде спілкування через екрани, але це буде якісно, де вчителя зможуть донести інформацію до дітей, пояснити тему, дати відповідь на питання. Це дійсно прекрасно для дітей і вчителів нашого закладу. Для сільської школи це вагомий внесок, тому що наші комп’ютери не витримують того навантаження, якого потребує дистанційне навчання».

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-4

«Такий подарунок до Нового року для нашого опорного закладу став справжньою несподіванкою. Ми вважаємо, що ці ноутбуки принесуть користь не тільки дітям, а й всій нашій Покровській громаді, адже ми з задоволенням будемо за допомогою цієї техніки проводити тренінги, семінари. Під час такої важкої пандемії, у якій знаходиться наша країна, дуже важливо надавати допомогу тим школам, які знаходяться поруч. І тренінги, і семінари є невідкладною частиною для того, щоб навчити вчителів використовувати ноутбуки плідно, і надавати за допомогою цієї техніки якісні знання дітям», - висловила свої враження директор опорної школи Валентина Рудик.

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-5

«Сьогодні і для нас гарний день. Ми отримуємо 5 ноутбуків завдяки проекту «Ноутбук каждому учителю». Нещодавно ми брали участь у програмі «Моє місто», яка нам допомогла організувати комп’ютерний клас і надала нашій школі 6 ноутбуків для вчителів. Ми дуже вдячні», - зазначила директор Піщанського НВК Світлана Саглай.

Заключне слово надали заступниці начальника відділу освіти Покровської міської ради Анастасії Довгій: «Наша громада зробила ще один крок до цифровізації, ми сьогодні отримали 48 ноутбуків для закладів загальної середньої освіти нашої громади. 9 школа, як опорна, буде надавати послуги для інших закладів освіти стосовно навчання педагогів. Будуть розвиватися педагоги, будуть розвиватися наші діти».

Школи Покровської громади отримали нові ноутбуки, фото-6

Варто зазначити, що серед сільських закладів, які отримали нові ноутбуки – Піщанський НВК та Срібненський ЗЗСО. Серед міських шкіл – це опорний ЗЗСО №9 та ЗЗСО №4.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW