Хмельницький ділиться досвідом у сфері енергозбереження з громадами області



«Лише енергонезалежна країна може стати цілком незалежною у плані політичному.

Хмельницький останнім часом проводить багато тренінгів та семінарів на різну тематику. Сьогодні ми говоримо про енергоефективність під час навчального семінару для керівників громад Хмельницької області.

«Енергозбереження – нагальна потреба сьогодення. Виклики та можливості».

Це одна з найактуальніших тем у державі. Вартість енергоносіїв суттєво б’є по кишенях українців та місцевих бюджетах. Наше місто має низку успішних проєктів у цьому напрямку. Це і термомодернізація багатоквартирного житлового фонду, і модернізація систем зовнішнього освітлення, модернізація наших теплопостачальних підприємств, термомодернізація бюджетних установ, впровадження реальної концепції енергоменеджменту, яка дозволяє щоденно контролювати споживання енергоносіїв і тощо.

Загалом за останні роки загальна вартість всіх проектів понад 715 млн грн. Економія, зокрема, по газу - майже 6 млн куб, по електроенергії - майже 18 млн кВт. В коштах це десятки і навіть сотні мільйонів гривень.

Сьогодні ділимось досвідом, розповідаємо, як залучаємо грантові кошти, кошти міжнародних партнерів, як працюємо з ESCO контрактами, покращуємо систему енергозбереження без бюджетних коштів. Цей досвід ми передаємо всім громадам. Спілкування передбачає інтерактив і ми також отримуємо від нього користь та нові цікаві ідеї.

Голови громад, заступники, відповідальні за напрямки у місцевих радах обов’язково відвідують наші теплопостачальні підприємства, бюджетні установи, багатоповерхівки. Впевнений, що ті знання, які вони отримують у нас, допоможуть їм зробити свої громади енергоефективнішими», - розповів Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW