Мокрий сніг та штормовий вітер: що принесе до України новий атмосферний фронт



У п'ятницю, 3 грудня, в Україну завітає атмосферний фронт. Мокрий сніг з дощем очікується 3-го грудня в західних, північних, місцями в центральних областях, на Харківщини. Вітер буде південно-західним, у західних областях - північно-західним, поривчастим, на Півдні та Сході - до штормового. Про це повідомила у своєму метеоблозі синоптикиня Наталка Діденко.

«Вітер передбачається південно-західний, на Заході - північно-західний, 5-12 метрів за секунду, поривчастий, на Півдні та Сході можливі штормові пориви 15-20 метрів за секунду. Атмосферний фронт зумовить опади, мокрий сніг та дощ, переважно невеликі», - пише синоптикиня.

Мокрий сніг та штормовий вітер: що принесе до України новий атмосферний фронт, фото-1

Температура повітря 3-го грудня буде коливатися в залежності від регіону:

- на Заході похолоднішає до +1+4 градусів;

- на Півночі посвіжіє на Житомирщині та Київщині, +2+5 градусів, а на Чернігівщині та Сумщині ще залишаться +4+7 градусів;

- у центральній частині найхолодніша - Вінниччина, в межах +4 градусів, решта Центру ще побуде у теплому повітрі, +7+12 градусів

- у східних областях завтра потепліє до +8+13 градусів;

- у південній частині очікується весняна погода, +10+15 градусів.

Мокрий сніг та штормовий вітер: що принесе до України новий атмосферний фронт, фото-2

Народний прогноз погоди: 3 грудня вшановується пам’ять святителя Прокла. Особливою проблемою у минулі часи були дороги, оскільки суха осіння погода вже закінчилась, а санний шлях ще не налагодився, говорили: «Матінка зима ще снігом дороги не припекла», «Не чекай цього дня від дороги пуття». За погодою 3 грудня наші пращури передвіщали погоду на 3 червня — якщо піде сніг, то через півроку буде дощ.

Читайте також: На Полтавщині до холодів підготували місця для тимчасового перебування бездомних

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW