Прокуратура домоглась максимального покарання для чоловіка, який через ревнощі до смерті забив співмешканку молотком та кухонною сокиркою



За апеляційною скаргою Сумської обласної прокуратури рішенням Сумського апеляційного суду 8 січня 2024 року скасовано вирок суду першої інстанції, 36-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві співмешканки та засуджено до 15 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України).

Мова йде про подію, що сталась 10 травня 2022 року близько 18 год у м. Ромни. Жінка відмовилась сказати співмешканцю, з ким вона розмовляла по телефону. На цьому ґрунті між ними виникла суперечка, під час якої чоловік близько 8 разів ударив жінку молотком по голові, а потім ще й наніс не менше 3 ударів кухонною сокиркою. Від отриманих травм 38-річна жінка померла на місці події до приїзду медиків.

У суді обвинувачений пояснив, що не хотів вбивати жінку, однак «вона його спровокувала, оскільки протягом дня не відповідала на телефонні дзвінки, а потім він побачив її біля під`їзду в компанії чоловіка».

За вироком суду першої інстанції обвинуваченого було засуджено до 11 років позбавлення волі, прокуратура не погодилась з таким рішенням і оскаржила його. Відтак наступні 15 років чоловік проведе за гратами.

Пресслужба обласної прокуратури

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW