Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі



Сьогодні 6-січня на пляжі біля мосту на Південному вокзалі полтавці вже традиційно занурювалися у воду на свято Водохреща. Цього року Україна за новоюліанським календарем вперше святкує його в інший день, ніж зазвичай.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-1Фото: Олександра Ваценко

Фото: Олександра Ваценко

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-3

На першому міському пляжі для “моржів”, які виявили бажання тричі зануритися в крижану воду, відповідні служби облаштували вхід в ополонку. Поруч чергували рятувальники та поліція.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-4Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-5Фото: Олександра Ваценко

Фото: Олександра Ваценко

Цьогоріч, як і минулого року, у зв'язку із воєнним станом на Ворсклі не проводили масових заходів. Проте люди все ж вирішили не змінювати традицій.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-7

Журналісти 0532.ua символічно, вже за традицією, самі пірнають у Ворсклу та роблять фото і відео з місця події.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-8Фото: Олександра Ваценко

Фото: Олександра Ваценко

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-10

На пляжі атмосферну кригу природа цьогоріч не влаштувала. Тільки на поверхні піску місцями спостерігається невеликий сніжок. Без літніх капців тут стояти, чесно кажучи, прохолодно та трохи незручно. Але такі сміливці все ж існують)

Фото: Олександра Ваценко

Фото: Олександра Ваценко

Цього року, порівняно із минулим, охочих залізти в ополонку виявилося не дуже багато. На пляжі можна побачити батьків разом із дітьми. Крім того, купаються також літні люди та молодь. Деякі полтавці пірнають сьогодні вперше. А є люди, які роблять це кожного року. Вони ймовірно, отримують з цього адреналін та неабияке задоволення.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-12Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-13Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-14

Більшість місцевих жителів занурюються на Водохреще у звичайних плавках, шортах чи літніх купальниках.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-15Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-16

Ті полтавці, які пірнали сьогодні вперше, розповідали, що напочатку від низької температури тіло огортає мороз, але, після занурення, цей холод навіть не відчувається.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-17

Традиційно люди занурюються у воду тричі, після кожного разу хрестяться. Далі вони виходять, вкривають себе рушником й швиденько одягаються.

Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-18Свято Водохреща 2024: як у Полтаві містяни взимку купалися у Ворсклі (ФОТО, ВІДЕО), фото-19

Нагадаємо, як у Полтаві проводили Водохреща в 2023 році.

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW