"Другий хліб": ціни на популярний в Україні продукт стрімко злетіли вгору



Картопля - дуже важливий для українців продукт, який не випадково називають "другим хлібом". Проте, вартість цього популярного продукту почала стрімко зростати, і це ще не кінець.

Так вважає керівник компанії "Агріко Україна" Микола Гордійчук, пише syngenta.

Ще на початку осені 2023 року цінники на картоплю складали близько 4,50-5 гривень за кілограм. Урожай лише прибрали, тож на ринку було багато продукції. За три місяці вартість овочів підстрибнула у 2-2,5 раза – до 12-14 гривень за кілограм.

Експерт вважає, що нинішні цінники – не межа. Картопля продовжить зростати в ціні і, можливо, овоч чекає на ту ж ситуацію, що була з цибулею минулого року.

"І я думаю, що це не межа. Ціна продовжить рости через морози. Гадаю, повториться минулорічна ситуація, яка мала місце з цибулею. Непогана ціна на картоплю поточного маркетингового року спонукатиме до того, що наступного сільгоспвиробники кинуться засаджувати свої поля "другим хлібом"", - зазначив Микола Гордійчук.

Водночас у великих супермаркетах середній цінник на картоплю піднявся до 19,80 гривні за кілограм. Мінімальний цінник у 16,50 гривні виставив Auchan, а найдорожча картопля у Megamarket – 22,90 гривні за кіло.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW